Още по темата След цяла седмица скандали, досегашният директор на

...
Още по темата След цяла седмица скандали, досегашният директор на
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Мирослав Боршош

Още по тематиката
След цяла седмица кавги, досегашният шеф на НДК декларира, ще чака да изтекат наложените инспекции

Скандалът към освободения и върнат шеф Мирослав Боршош ескалира с претенции за анкетна комисия и прокурорска интервенция

Премиерът анулира вчерашното решение на Лиляна Павлова и й лиши пълномощията върху постройката
Мирослав Боршош още веднъж е шеф на Националния замък на културата, откакто беше уволнен от поста за по-малко от 24 часа. В понеделник министърът за председателството на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова го в профил поради " редовно несъблюдение на инструкции на страната и решения на съвета на шефовете ". В отговор Боршош съобщи, че " отхвърля да подписва поръчки под напън ". Във вторник министър председателят Бойко Борисов разгласи възобновяване на Боршош на поста. Малко по-късно заменилият го краткотрайно нов шеф на НДК Борислав Велков, назначен от Павлова, заприказва за нагласени поръчки и на практика банкрут на държавното сдружение. След срещата същия ден при Борисов признателност за неговото решение показаха във фейсбук и Павлова, и Боршош.

В сряда обстановката трябваше да бъде замазана с публично решение на Министерския съвет всичко да бъде върнато постарому. В двореца текат строителни, финансови и прокурорски инспекции. В Народното събрание желаят анкетна комисия за изразходването на 45-те млн. лева от бюджета за НДК през последната година. Засега единствено резилът е налице, отговори всъщност няма.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР