Още по темата Приходите на музикалните платформи продължават да се

...
Още по темата Приходите на музикалните платформи продължават да се
Коментари Харесай

Dr Dre загуби делото за марката срещу гинеколог

Още по тематиката
Приходите на музикалните платформи не престават да се усилват

Онлайн услугите за стрийминг на музика като Spotify и Apple Music се трансфораха в най-големия източник на доходи за музикалната промишленост
25 апр 2018
Приходите от стрийминг на музика ще надминат тези от физически носители

Стрийминг услугите подвигат постъпленията си с 37% през тази година, сочи проучване на PwC
7 юни 2017 Д-р Дре загуби дългогодишния спор, който водеше с гинеколог от Пенсилвания, искащ да записва марката " Д-р Дрей " (Dr Drai), заяви ББС. Прочутият рапър и продуцент, чието същинско име е Андре Йънг, подаде тъжба през 2015 година против гинеколога Дрейън Бърч, потвърждавайки че неговата марка ще провокира " комплициране " на пазара, защото Бърч възнамерявал да продава аудио книги и и да организира уеб семинари, употребявайки това име.

Американската работа за патенти и търговски марки обаче отхвърлила претекстовете на Йънг в решението си, заявявайки, че макар мощното подобие в имената музикалният магнат не е съумял да потвърди по какъв начин хората биха били подведени да купуват продуктите на Бърч вместо неговите.

" Като се има поради, че нормалната такса на лекаря като преподавател е 5 000 $, потребителите евентуално ще упражняват по-висока степен на нерешителност, в сравнение с някой, който просто прави непредвидена покупка ", се споделя също в решението.

Гинекологът от своя страна твърди, че няма възможност потребителите да го объркат с Йънг, защото " доктор Дре не е доктор, нито е дипломиран да дава каквито и да било медицински услуги или да продава артикули в здравната и здравната промишленост ". Бърч добавя, че не се стреми да търгува с репутацията на доктор Дре, тъй като асоциацията с него ще окаже " неприятно отражение върху като доктор ", цитирайки текстове на рапъра, които съгласно него са женомразки и хомофобски.

Гинекологът, чийто уеб уебсайт го показва като " Един от най-хубавите експерти по женско здраве в Америка ", е създател на книгата " 20 неща, които може да не знаете за вагината " и води уеб семинари по тематики като " Какво вашата майка не ви е споделила за правенето на бебета ".

Андре Йънг пък, съосновател на компанията за слушалки Beats by Dre ( за партньорство с която през 2014 софтуерният гиганг Apple предлага оферта от 3 милиарда долара) понастоящем работи върху нова музика след албума си " Compton " през 2015 година Той е и героят в документалния филм на " Нетфликс " The Defiant Ones, който отразява възхода му от улиците на Комптън, Калифорния, до мултимирионер.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР