Още по темата Магистратите ще декларират дали са масони Съществременно

...
Още по темата Магистратите ще декларират дали са масони Съществременно
Коментари Харесай

Дай една лъвска лапа

Още по тематиката
Магистратите ще заявяват дали са масони

Съществременно обаче ще би трябвало да разкрият и в коя съсловна организация членуват
27 юли 2016
" Дневник ": Магистратите ще могат безпроблемно да членуват в масонски ложи

Поредният опит тази порочна процедура да бъде прекъсната претърпя крах в правната комсиия
от Дневник,21 юли 2016 За това, че основният прокурор Сотир Цацаров и министърът на финансите са масони, се приказва от от дълго време. Горанов не е коментирал това събитие, само че е обществено известно, че неговият кръстник Иван Сариев е почитан масон (дори оглавяваше една от ложите от 2015 до 2017 г.) Преди пет години Сотир Цацаров изрично отхвърли да е масон, а и не е показал сходно участие в декларацията си.

Във вторник Горанов и Цацаров седяха един до различен по време на съвещанието на парламентарната анкетна комисия за продажбата на ЧЕЗ. Когато се срещнаха, двамата се здрависаха, а от запечатания от фотографа на " Дневник " Георги Кожухаров миг се вижда извънредно необикновен захват, в който пръстите на финансовия министър стоят някак неестествено.

Според Енциклопедия на масонството на Албърт Маккей въпросното здрависване се назовава " лъвска лапа " (заради приликата с крайника на едрата котка) и е способ за различаване сред масоните. Зад него стои историята за лъва от племето на Юда, потомък на Давид, която се среща на две места в Новия завет.

Въпреки че преди няколко дни социологическо изследване сподели, че 40% от българите имат вяра в съществуването на скрито общество, което ръководи света, " Капитал " надълбоко не споделя тази интрига. Дали Цацаров, Горанов или други хора на високи позиции в страната са масони има значение единствено доколкото секретните общества (също както ловните дружинки, връзките сред сътрудници и щатни чиновници в Държавна сигурност и прочее) основават мрежи за въздействие, които са развъдник на спор на ползи.

И, несъмнено, в тази ситуация е изцяло допустимо ръката на Горанов напълно несъзнателно да се е плъзнала към масонската лапа. Добре е обаче да се знае какво значи това - да не би инцидентно да се подаде неверен сигнал.

Преглед на оригинала
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР