Още по тъмно тази сутрин бяха задействани системите за противовъздушна

...
Още по тъмно тази сутрин бяха задействани системите за противовъздушна
Коментари Харесай

Обявиха въздушна тревога в цяла Украйна, Зеленски обеща нови оръжия за армията

Още по мрачно тази заран бяха задействани системите за противовъздушна защита на Киев. За територията на цяла Украйна беше оповестена паника за въздушно нахлуване. Към момента няма данни за потърпевши. Президентът Володимир Зеленски увери, че държавното управление прави всичко, с цел да получи нови доставки от западните си сътрудници, с цел да продължи контраофанзивата с цялостна мощ.
Всички претенции на бойците ще бъдат адресирани до висши генерали, държавни чиновници и нашите интернационалните сътрудници. Ще има нови доставки. Много значимо е, че ще стартираме да произвеждаме нашите оръжия и дружно с бойците сме определили няколко предпочитани позиции. Това е, което би трябвало да се направи. Това ще бъде направено.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Украинската войска продължава да напредва на юг и изток, като постепенно си възстановява територия. През миналата седмица са отвоювани към 3 кв. км земя към източния град Бахмут, който беше високомерен от съветските войски през май след месеци на тежки сражения. Междувременно стана ясно, че Зеленски е освободил от служба украинския регионален шеф на Донецка област Павло Кириленко. Агенция Укринформ отбелязва, че освобождението на Кириленко е било утвърдено през вчерашния ден от Кабинета на министрите на Украйна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР