Още от древни времена хората са вярвали, че някои животни

...
Още от древни времена хората са вярвали, че някои животни
Коментари Харесай

Кои са животните-талисмани?

Още от антични времена хората са вярвали, че някои животни имат магическа мощ, носят шанс и могат да подаряват специфични качества. Затова и в другите религии и вярвания има свещени животни, които се почитат като божества.

Също от Древността хората имат вяра, че когато носят като амулет дрънкулка на някое особено животно, то го пази и му оказва помощ в избрани инициативи. И въпреки че има безчет животни-талисмани в обособените елементи на планетата, някои са безусловно универсални за актуалния свят и силата им може да бъде употребена от всекиго. Ето нашето предложение за най-разпространените животни-талисмани.

Костенурка

Тя е знак на здраве, дъголетие и мъдрост. Имала е особено значение за голям брой нации, а източната философия фън-шуй я предлага като наложителен амулет за дома. Символиката за здраве и дългоденствие се свързва с огромната дълготрайност на живота на костенурките и със отбраната, която те получава от хубавичко си черупка. Може да подарите фигурка-костенурка за окачване на украшение, дребна статуетка или фигурка-декорация за дома или градината. Ако си имате жива костенурка, още по-добре – тя носи шанс и отбрана на своите стопани.

Слон

Трудно е да си отглежда човек слон вкъщи – даже невероятно. Но по тази причина пък може да си има сувенирче или украшение, пресъздаващо това превъзходно животно. Слонът е един от най-разпространените талисмани-животни и се счита, че носи на своя притежател благополучие, финансово благоденствие, непоклатимост и мощ. Може да се сложи във всеки ъгъл вкъщи, с цел да пази и поддържа цялото семейство. Но в случай че сте водач или главата на фамилията, дръжте го някъде на работния си ъгъл. И нещо доста значимо – слончето ви би трябвало да бъде с вдигнато хоботче.

Орел

 орелът е публикуван амулет животно

Изключително мощен амулет за хора, които желаят да побеждават и имат упоритостите да са постоянно отпред. В доста вярвания орелът има взаимоотношение с избран човек и сред тях се развива специфична връзка, като птицата постоянно е страж на избраника. Ловът с орел, който е процедура в разнообразни елементи на света, също е знак на такова взаимоотношение, при което човек и птица се сплотяват за реализиране на триумф. Фигурката на орел като амулет носи триумф, храброст, мощ и подкрепя реализацията в бизнеса и кариерата.

Маймуна

Не подхождайте с неуважение към маймуната – въпреки и да ни разсмива, тя е мощен амулет и е специфична за доста нации. Например в Индия е свещено животно и в някои градове цели стада маймуни се разхождат свободни и необезпокоявани по улиците. Днес малко маймунче може да се отглежда и като домакински любим в страните, където законът разрешава.

За всички останали фигурката на маймуна е превъзходен избор на амулет, като е подобаваща за подарък на бизнес персони и политици. Прословутата композиция от трите маймуни „ Не видял, не чул и не проговорил “ символизират реализиране на мъдрост и съблюдаване на правилото „ не прави зло на никого “.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР