Още от дълбока древност хората са разбрали, че диамантът лекува

...
Още от дълбока древност хората са разбрали, че диамантът лекува
Коментари Харесай

Диамант - значение и свойства

Още от дълбока античност хората са разбрали, че диамантът лекува притежателя си от психологични болести, разнообразни уплахи, меланхолия и нервни сривове.

В индийската просвета диамантът още от древността е считан за знак на непорочност и непорочност. Освен това е знак и на съвършенство, мощ и власт. Той е кадърен да прогони страховете на притежателя си и да го защищити от нездравословни въздействия.

В индийската магия диамантът е считан за основния камък на седмата чакра, свързваща индивида с космичната сила и мощ. Йогите са уверени, че мощната сила на диаманта подхранва със своите трептения сърцето, мозъка и цялото ефирно човешко тяло.

Според индусите диамантът понижава високата температура, бори се с инфекциите, лекува кожни болести, отстранява умората и засилва всички витални процеси на организма.

 Скъпоценни камъни

На диаманта са приписвани качества за битка с хипохондрията и депресията. Смята се, че с негова помощ човек може да се пребори с даже и с отравяне.

Диамантът прави притежателя си несломим в борба. С това алегорично качество е обвързван историческият факт, че Наполеон постоянно е носел в себе си наедрял елмаз. Така той бил сигурен, че ще излезе победител от борбата.

Силата на диаманта може да се отключи единствено тогава, когато той е добит като подарък или е платен, както и в случай че е минал в ръцете на притежателя си като завещание.

В противоположен случай магическата му мощ изчезва и той не оказва помощ на индивида, който го е получил.

Голяма е силата на този камък, когато той се предава по завещание от майка на щерка или от татко на наследник. Ако диамантът е платен, то ще мине известно време, преди той да стартира да работи на притежателя си.

На диаманта са му нужни сред седем и 10 години с цел да се синхронизира с новия си притежател, да опознае същността му, с цел да може да стартира да му работи удобно.

Диамантът е най-ценният, само че и най-опасният камък за човек. Това не значи, че му вреди, само че в случай че човек се отнася жестоко с камъка, той няма да отключи тези негови качества, които могат да му оказват помощ.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР