Още няколко обвинения могат да бъдат повдигнати по случая с

...
Още няколко обвинения могат да бъдат повдигнати по случая с
Коментари Харесай

Ето кои са отстранените полицаи заради катастрофата на Околовръстното

Още няколко обвинявания могат да бъдат повдигнати по случая с тежката злополука на Околовръстното шосе в София, съобщи основният прокурор Иван Гешев. Междувременно, очевидец на случая сподели пред bTV, че двамата служители на реда, за които има подозрения, че са съпричастни със случая, са се държали " непочтено ".

Засега без отговор остават въпросите: за какво против водача на Поршето Димитър Любенов към момента няма обвиняване за рушвет, а против двамата упрекнати служители на реда – за взет рушвет.

Кои са отстранените служители на реда:   

Жената - Любка Гечева, е чиновник на Министерство на вътрешните работи от 2010 година, почнала е като стажант, по-късно е била на работа в Трето и Шесто районно ръководство. Тя има две наложени санкции, само че е награждавана неведнъж.

Мъжът - Георги Малински, е чиновник на Столичната полиция от 17 години, като също е работил в Трето районно, по-късно в Първо и краткотрайно е преназначаван в Осмо районно няколко пъти. Той има едно наказване и е награждаван неведнъж.

Секунди след удара, очевидецът Михаил Главчев вижда по какъв начин по Околовръстния път минава полицейска кола.   

„ Имаше полицейска кола, която подмина. После имаше друга - нищо чудно да е същата. Бяха едно момиче и едно момче “, описа той. 

Според показанията на Главчев полицейският екип приказвал с водача на Поршето след злополуката. Свидетелят даже забелязал другарски връзки сред тях.

„ То не беше просто диалог. То си беше чисто фамилиарничене. Беше си физическо потупване, подсмиване. Аз това имам предвид под непочтено “, добави очевидецът.

От прокуратурата прецизираха, че злополуката е посетена от няколко екипа на полицията и на 112 и от показанията на Главчев не излиза наяве коя кола на кой екип е видял.

Служебният министър на вътрешните работи още през вчерашния ден заяви, че Софийската градска прокуратура знае кои са служителите на реда, взели подкупа, и е отказала да ги задържи за 24 часа.

Отговорът на основния прокурор не закъсня: 

„ Дали един чиновник на Министерство на вътрешните работи задържа за 24 часа по закона за Министерство на вътрешните работи несъмнено лице е пълномощие единствено и само, дублирам - единствено и само, на Министерство на вътрешните работи. И прокурор няма такива пълномощия и прокурор не може да забрани такова нещо, нито да позволи, изобщо няма присъединяване в такава процедура. Явно някой е подвел министъра на вътрешните работи “, заяви Иван Гешев. 

По закон само наблюдаващ прокурор може да преквалифицира едно обвиняване в друго след събрани задоволително доказателства.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР