Още журналисти се превръщат в политически затворници в Беларус, след

...
Още журналисти се превръщат в политически затворници в Беларус, след
Коментари Харесай

Александър Малинов: Може да бъде спрян износът на ресурси от Беларус към Европа

Още публицисти се трансформират в политически пандизчии в Беларус, откакто преди седмица на процедура аероплан на " Райън еър " беше принудително заставен да кацне, с цел да. Повтаря се изразът - без казус.

" Все още си мисля, че ходовете на Лукашенко няма по какъв начин да го измъкнат от това положение, в което е сега неговият режим и гледайки протичащото се в Беларус, си мисля за последните дни и седмици от нацисткия режим Германия, тъй като последните месеци на Втората международна война, когато за всички даже в самата нацистка партия е ясно, че войната е изгубена и няма излаз . В тези последни дни живот на нацисткия режим терорът против популацията вътре в самата Германия става все по-бруталена. Нещо сходно следим в този момент в Беларус. Там за целия народ и за доближените на тази нелегитимна власт е явно, че режимът има краен период и това е все по-близо ", сподели за БНР Александър Малинов, наблюдаващ и анализатор на процесите в Източна Европа.

По думите му, в случай че Западът искаше да удари режима на Лукашенко, можеше да го направи още след началото на митингите през лятото на предходната година, откакто бяха освен задържани, освен бити хора, само че и бяха убивани хора по улиците на Минск.

" Санкциите могат да бъдат увеличени, може да бъде спрян износът на запаси от Беларус към Европа, както предлага опозиционната група в заточение под управлението на Тихановская. Президентът на Естония също по този начин предложи на Европейския съюз да бъдат неразрешени сметките на режима, които се намират в банки в Европейския съюз. Президентът на Естония предложи на Обединеното кралство да се блокират беларуските сметки в Лондонски банки, които по нейните думи биват употребявани за изпиране на незаконните доходи на режима, само че тук се отваря още една тематика, тъй като сходни наказания към Беларус биха навредили на Русия, защото стопанската система на Беларус е съвсем напълно подвластна от Москва ".

Според него, с цел да спре режима на Лукашенко, Западът би трябвало да се изправи с всички сили против режима на Путин.

" Това са два нападателя на един и същи тим. Те са подвластни едни от други и биха се подкрепяли един различен до последния миг ", добави в предаването " Хоризонт до обед " Малинов.

Той разяснява, че показателно за досегашната политика на Европейски Съюз е да групира страните по географски принцип, вместо да ползва решения по отношение на политическите и историческите специфики на тези страни.

" Подобни проблеми виждаме и близо до България в по този начин наречените Западни Балкани. Това също е механизъм, който Европа реши, че може да бъде прибавен, само че още веднъж, както е в Източното партньорство, Европейският съюз се пробва да приказва по еднакъв метод на няколко страни, които имат разлики по сред си и по този метод актуалната рецесия в Беларус демонстрира по един много горчив метод, че общата външна политика на Европейския съюз има потребност от незабавна промяна и то освен в механизмите си, а в осъзнаване на обстоятелството, че единственият метод в 21 век Европа да не се маргинализира като гоеполитически състезател е тя да има доста по-смела, по-единна политика, изключително що се отнася до протичащото се в самия континент, както е в Беларус и Украйна ".
Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР