Още и нови доставки на оръжия е договорил украинският президент

...
Още и нови доставки на оръжия е договорил украинският президент
Коментари Харесай

Зеленски се затрупа с оръжия, а руснаците изоставят Бахмут

Още и нови доставки на оръжия е договорил украинският президент Володимир Зеленски по време на визитите си в Хелзинки и Хага, оповестява БНР.

В обичайното си послание президентът не даде повече детайлности, само че разяснява, че диалозите му с сътрудниците са съдействали за по-голям прогрес във връзка с бъдещото участие на Украйна в НАТО и Европейски Съюз, както и по отношение на отговорността на Русия за експанзията.
-->
В Брюксел стана ясно, че снарядите, които Европейският съюз ще доставя на Украйна в идващите 12 месеца, ще бъдат създавани в Европейски Съюз и Норвегия, само че снабдителната верига може да включва и предприятия отвън Европа. Това се споделя в окончателното решение на Европейския съвет за метода, по който ще бъдат изхарчени 1 милиард евро от Европейския фонд за мир. Президентът Румен Радев отхвърли да включи България в общите европейски поръчки на снаряди за Украйна.

В ежедневния разбор на обстановката в Украйна на Института за проучване на войната във Вашингтон се споделя, че Москва евентуално се е отказала от завладяването на Бахмут. Вместо това се концентрира върху подготовката за отбрана против предстоящо украинско контранастъпление. След като шефът на частната военна група " Вагнер " Евгений Пригожин разгласи изтеглянето от Бахмут на 10 май, чеченският водач Рамзан Кадиров съобщи подготвеност, неговите бойци от специфичните елементи " Ахмат " да заемат позициите там.

В очакване на украинската контраатака съветските управляващи в окупираната част на Запорожието подредиха да бъдат опразнени от жителите им 18 селища, които са наоколо. Втори ден десетки хора напущат и следения от Украйна град Херсон наоколо до фронтовата линия на река Днепър. От нощес там е разгласен полицейски час за две денонощия и половина, което се счита, че е по отношение на идната украинска контраатака.

Украинският президент Володимир Зеленски е разискал с управлението на американската компания за ръководство на активи BlackRock детайлностите по основаването на капиталов фонд за възобновяване на страната. Основната цел на фонда е да притегли частен и обществен капитал за огромни бизнес планове в страната след края на дейните военни дейности.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР