Още един българин с фамилията Йорданов ще играе в португалския

...
Още един българин с фамилията Йорданов ще играе в португалския
Коментари Харесай

Още един с фамилия Йорданов ще заиграе за Спортинг Лисабон

Още един българин с семейството Йорданов ще играе в португалския футболен гранд Спортинг (Лисабон), оповестява вестник "Рекорд ". Това е Рикардо Йорданов, 14-годишен, дясно крило и към този момент подписа стипендиантски контракт с "лъвовете " от Лисабон. Младият гений дойде в школата на Спортинг през сезон 2019/2020 година

Йорданов е име с история в Спортинг, макар че младият състезател, наследник на майка българка и татко португалец, няма никакво роднинство с легендата Ивайло Йорданов. Ивайло, един от героите на България през 1994-а година на популярното Световно състезание в Съединени американски щати, който прекара на стадион "Жозе Алваладе " 10 сезона - сред 1991/1992 и 2000/2001. В избрани моменти даже носеше и капитанската лента.

"Много съм горделив и благополучен, че Спортинг ми гласоподава доверие. Ще продължа да давам всичко от себе си, с цел да оказвам помощ на клуба и в това време ще виждам да се любувам на терена ", сподели футболистът пред Sporting TV. "Аз съм бърз, повратлив и постоянно работя за тима ", добави той.

Младият атакуващ състезател започва кариерата в родното си градче Баияо, намиращо се на към 50 километра източно от Порто. След това е притеглен в Пеняфиел, а оттова е взет в сателитната школа на Спортинг (Лисабон) за северната част на страната, която носи името Спортинг Солар до Норте. Но там още веднъж демонстрира качествата си, което кара шефовете на клуба да го привлекат в главната академия на клуба в Лисабон и към този момент има и контракт.

"Според доста хора, младият българин, роден на 11-и март 2008-а година, припомня стила на крилото на мъжкия тим Пабло Сарабия. За Рикардо Йорданов треньорите настояват, че с изключение на внезапен старт и експедитивност, има и добър завършващ удар. Всички тези предпоставки плюс усърдни тренировки могат да му подсигуряват бъдещето на огромна звезда ", написа още вестник "Рекорд ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР