Осезаемите резултати от работните групи и подобрените отношения между Северна

...
Осезаемите резултати от работните групи и подобрените отношения между Северна
Коментари Харесай

Ковачевски доволен от отношенията с България, но македонският идентитет не подлежи на преговори

Осезаемите резултати от работните групи и усъвършенстваните връзки сред Северна Македония и България дават съображение за удовлетворение на българския министър председател Кирил Петков и на мен, сподели министър председателят Димитър Ковачевски в предаването " 360 градуса " по телевизия Alsat M.

Ковачевски сподели, че удовлетворението се дължи на напредъка в работата на работните групи, тъй като в този момент има разговор против минимална връзка ОТпреди, когато медийното пространство беше доминирано от пропагандисти, които разпространяваха нервност: „ От основаването на работните групи имаме осезаеми резултати – имаме полет, който работи, имаме първите стипендии, които се раздават на нашите студенти в България, а през вчерашния ден имаше среща по планове за трансгранично съдействие ”.

Премиерът акцентира още, ч е езикът, идентичността и уникалността на македонския народ не са и няма да бъдат предмет на диалози. Той добави, че опозицията е била поканена да взе участие в работни групи с България, само че тя е отказала. „ Убеден съм, че всяко реализирано съглашение ще бъде подложено на критика от опозицията, защото те бяха срещу всички договорености, които страната направи, с цел да направи стратегическа стъпка “, сподели министър председателят.

„ Има обособени лица, групи и даже политически партии, финансирани от трети страни, които не желаят да виждат Северна Македония в Европейски Съюз и работят против вероятно съглашение с България “, сподели министър председателят Ковачевски . Коментирайки изказването на българския министър председател Кирил Петков за експулсирането на петима съветски дипломати, работещи против съглашение сред България и Северна Македония, Ковачевски сподели, че има доверие на българския си сътрудник, защото изказването се основава на информация от български служби.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР