Осеммесечно бебе, изоставено от наша сънародничка във Великобритания, беше посрещнато

...
Осеммесечно бебе, изоставено от наша сънародничка във Великобритания, беше посрещнато
Коментари Харесай

Бебе, изоставено във Великобритания, бе върнато у нас

Осеммесечно бебе, изоставено от наша сънародничка във Англия, беше посрещнато на летище " София " от ръководителя на Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) доктор Елеонора Лилова, представители на Дирекция " Социално подкрепяне " и приемната майка, оповестяват от организацията.
 
Момиченцето е било придружавано и предадено от представители на английските обществени служби, проследявали до момента полаганите грижи за него. Те са носели обичаните играчки и одеялце на детето, храната, с която е привикнало, както и книга, в която е разказано здравословното му положение и направените имунизации. Приемната майка е получила като подарък от задграничните обществени служащи и детската количка на момиченцето.
 
ДАЗД работи по случая от март 2018 година след получена информация от посолството на България в Лондон за изоставено бебе от българска гражданка. Експертите детайлно изследват случая.
 
Установено е, че майката и нейните близки не желаят да се грижат за детето. Затова в началото то е настанено в приемно семейство във Англия. След решение на способния съд там, детето се завръща в България и за него е подхваната мярка за протекция " настаняване в приемно семейство ". Предстои момиченцето да бъде вписано в регистъра за осиновяване в страната ни, се показва в известието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР