Осемкратният шампион на Уимбълдън Роджър Федерер отпадна на четвъртфиналите на

...
Осемкратният шампион на Уимбълдън Роджър Федерер отпадна на четвъртфиналите на
Коментари Харесай

Шок за Федерер на Уимбълдън! Швейцарецът е аут от надпреварата

Осемкратният първенец на Уимбълдън Роджър Федерер отпадна на четвъртфиналите на тазгодишното издание на шампионата, откакто загуби от поляка Хуберт Хуркач с 3-6, 6-7(4), 0-6. Федерер, който имаше много проблеми с травми от началото на 2020 година насам, не съумя да се опълчи на 22-годишния Хуркач, който сподели страхотна игра, с цел да победи своя кумир, единствено ден откакто в профил втория подложен в схемата Данийл Медведев.

Полякът, който през днешния ден дебютира на четвъртфинал в шампионатите от Големия шлем, беше доста стабилен в първия сет и не даде нито една опция за пробив на противника си, като в това време съумя да вземе подаването на Федерер един път и да поведе в резултата. Швейцарският маестро отговори уместно при започване на втората част и дръпна с 3:0, след което обаче Хуркач още веднъж подвигна оборотите и навакса изоставането си, след което се стигна до тайбрек. В него полякът сподели по-добра игра и се наложи със 7:4, което се отрази отрицателно на Федерер и той нямаше отговор на отличната игра на противника си в третия сет, в който носителят на 20 трофеи от Големия шлем не съумя да стигне до нито един гейм.

По този метод Хуркач се класира за първия си полуфинал в шампионатите от Големия шлем, където в петък ще се изправи против италианеца Матео Беретини или Феликс Оже-Алиасим от Канада.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР