Осемкратният шампион на България Лудогорец завъртя равенство – 1:1, при

...
Осемкратният шампион на България Лудогорец завъртя равенство – 1:1, при
Коментари Харесай

Лудогорец изравни на Валур в самия край

Осемкратният първенец на България Лудогорец завъртя тъждество – 1:1, при гостуването си на ФК Валур в Исландия, откакто губеше до 92-ата минута. В 11-ата Ласе Петри откри резултата на „ Хлидаренди ” с прословут гол, но в добавеното от съдията продължение Абел Анисе изравни резултата в Рейкявик и донесе нужния гол на непознат терен за българския отбор. Въпреки гола на мадагаскареца Лудогорец изигра чудноват за своите благоприятни условия мач, защото тимът направи редица пропуски към вратата на Антон Ейнарсон, само че множеството удари бяха много неточни.

Реваншът сред двата отбора е идния четвъртък на „ Лудогорец Арена ”, 1-и август. Победителят от тази двойка ще играе против изгубилия от срещата сред ФК Копенхаген и ТНС.
Стойчо Стоев на процедура избира да стартира срещата със състава, с който Лудогорец излезе през второто полувреме против Берое в последния мач от efbet Лига, извоюван с 4:2. Стефан Баджи, Яцек Горалски и Абел Анисе оформят тройния блок в средата на терена, до момента в който Жорже Интима и Мавис Чибота ще подкрепят Клаудиу Кешеру в предни позиции. С капитанската лента за българския отбор е Георги Терзиев.

Срещата стартира с едноминутно безмълвие във връзка гибелта на Сигурдур Дагсон – една от иконите на футболен клуб Валур, който умря неотдавна. Домакините от Валур стартираха с висока преса, на която „ орлите ” дадоха отговор с бързи пасове между тях и диагонални пасове. Напъните на исландците за преса секнаха след пет минути, когато Лудогорец отговори с такава, пращайки съперника в личната му половина.

В 11-ата минута домакините извършиха странично мятане от Ласе Петри.Топката бе изчистена от Антон Недялков напред, само че Омарсон се пребори и я смъкна вдясно още веднъж за Петри. Датският полузащитник си настройки топката на десния крайник и с топовен удар прати топката във вратата на Пламен Илиев, който бе заел позиция за центриране и не съумя да реагира адекватно – 1:0 за Валур.-->

Лудогорец опита незабавно да изравни резултата, а Жоржиньо потегли през центъра и стреля с десния крайник, само че ударът бе слаб и неакуратен.  Последва композиция сред Кешеру и Сисиньо вдясно, само че центрирането на бразилския краен защитник на „ орлите ” бе изчистено в ъглов удар. След него Чибота пусна по земя към дъгата за Яцек Горалски, а ударът на полския опорен халф бе спрян от защитник на исландците, а топката изчистена надалеч напред. След четвърт час игра Жоржиньо напредна отдясно, а отбраната на Валур проспа да се дръпне от засадата. Острието на „ орлите ” напредна отдясно и се опита да подаде към Чибота, само че Омарсон мазета в корнер. След него пък Кешеру се оказа самичък във вратарското наказателно поле, само че ударът му с глава бе неакуратен.

В 18-ата минута Жоржиньо продължи с тормозенето по десния фланг за „ орлите ”. Халфът влезе в наказателното поле и бе арестуван, само че комбинира с Кешеру. Нападателят насочи удар с левия крайник, само че топката профуча край левия непряк дирек на Антон Ейнарсон. Три по-късно Лудогорец имаше комфортен късмет да изравни след директен свободен удар, но ударът на Кешеру прелетя над напречната исландска врата. В 25-ата Лудогорец имаше двоен късмет за равнене на резултата, само че в последна сметка вторият удар на Яцек Горалски излезе навън.

В рамките на три минути – сред 28-ата и 31-ата, Лудогорец получи два жълти картона след леки фаулове. Декорирани бяха Сисиньо и Абел Анисе. В 33-ата минута бранителят Рафаел Фостър стреля превъзходно от свободен удар, само че стражът Ейнарсон с плонж мазета в ъглов удар. След него пък Чибота не пласира положително центриране и опитът за гол на Лудогорец най-малко в тази офанзива завърши. Миг по-късно пък Мавис Чибота финтира по грациозен метод Ивар Йорн Йонсон, само че последвалият шут бе неакуратен и не затрудни исландския пазач на Валур.

Натискът на разградчани се засилваше от ден на ден и повече, като дейностите се развиваха по двата фланга на терена, но исландската отбрана философски устояваше на опитите за гол. В последната минута от добавеното време Клаудиу Кешеру сподели страхотна визия и пусна „ в уличка ” за Мавис Чибота. Един от новите в Лудогорец бе в наказателното поле и стреля, само че със сетни сили защитник на Валур почисти топката в корнер, от който не се случи нищо пред вратата на исландците.

Две минути след старта на втората част Мавис Чибота опитва да заплаши вратата на Валур, само че Ейнарсон мазета настрана, с цел да предотврати сигурен гол във вратата си. В 51-ата минута Мавис Чибота получи пас фронтално, а Омарсон го препъна, само че топката продължи за Кешеру. Румънецът насочи мощен удар, само че неакуратен.След час игра Сисиньо бе забелязан вдясно и центрира прелестно за Жоржиньо. Той стреля с глава, а топката прелетя плашещо близо край вратата на Валур. Това принуди пък Стойчо Стоев да извърши първа промяна в мача, пускайки Вандерсон на мястото на Мавис Чибота.

В 66-ата минута точно резервата Вандерсон се оказа на добра позиция в наказателното поле на исландците, само че от крайници на защитник на Валур топката бе изчистена напред. Шест по-късно пък Сисиньо още веднъж подаде добре топката в наказателното поле, а Кешеру насочи удар с глава, само че топката мина на сантиметри край страничния дирек на Валур. Румънецът имаше искания за ъглов удар, но съдийската бригада отсъди навън.

Четвърт час преди края на постоянното време Ивар Йонсон бе забелязан на границата на наказателното поле вляво и стреля с левия крайник, а Пламен Илиев с една ръка мазета в ъглов удар. В 84-ата минута запасите Вандерсон и Якуб Швиерчок комбинираха, а полският стрелец се завъртя край Сигурбьорнсон и насочи удар, само че Ейнарсон в последна сметка улови. 85 секунди по-късно пък Кешеру стреля от воле след подаване отдясно на Сисиньо, само че топката още веднъж не откри очертанията на вратата на Валур.

В първата минута от добавеното време Вандерсон комбинира на два пъти ужасно със свои съотборници на двойно, а най-после центрира паралелно по земя към Кешеру, само че румънският национал бе просрочен с напредването си и гол не последва за българския отбор. Все отново в 92-ата минута разградският отбор съумя да изравни резултата в Рейкявик. Включилият се ужасно Вандерсон центрира отляво за Абел Анисе, а мадагаскарският национал бе оставен непокрит и от близко изравни резултата – 1:1.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР