Осем седмици след началото на руската инвазия решението на правителството

...
Осем седмици след началото на руската инвазия решението на правителството
Коментари Харесай

Защо Байдън увеличава значително доставките на артилерийски оръдия за Украйна?

Осем седмици след началото на съветската инвазия решението на държавното управление на Джо Байдън да усили доста доставките на артилерийски оръдия за Украйна е сигнал за задълбочаване на американския ангажимент в основен стадий от битката за индустриалното сърце на страната. " Намираме се в сериозен интервал ", съобщи през вчерашния ден президентът Джо Байдън и обявяви, че е одобрил спомагателна военна помощ в размер на 800 милиона $, която включва 72 155-милиметрови гаубици, 144 000 артилерийски снаряда и над 120 въоръжени дрона, за които ще е належащо образование на украинските военни, съобщи Асошиейтед прес

По този метод сумата на помощта за сигурност, предоставена от началото на нашествието на Русия на 24 февруари, доближава 3,4 милиарда $. Това е изключително огромен размер на американската военна помощ за страна, към която Съединените щати нямат отговорности по контракт за защита.

Защо артилерията е толкоз значима в този момент?

Тежките оръжия се обрисуват като основна част от развоя на борбата за източния район на Украйна, прочут като Донбас. Сравнително равният терен е подобаващ за това, което военните назовават маневрена война - напредването на танкове и други сухопътни сили, подкрепени от оръдия с огромен обхват като 155-милиметровата гаубица. През последните дни руснаците разполагат в региона на Донбас спомагателна артилерия, както и повече сухопътни войски и друга техника, в подготовка за очертаващата се дълга борба в индустриалното сърце на Украйна.

Гаубиците, които Съединени американски щати изпращат в Украйна, ще бъдат от най-новия американски модел, прочут като M777, употребен от армията и морската пехота. По-малки и по-маневрени от по-стария модел, М777 могат да се разполагат на бойното поле с тежкотоварни хеликоптери и да се придвижват относително бързо сред позициите с тежкотоварни военни камиони, които също се обезпечават от Пентагона. " Важен е типът на бойните дейности, които чакаме в Донбас. Заради терена, тъй като е открит, тъй като е равнинен, тъй като не е толкоз урбанизиран, можем да чакаме руснаците да разчитат на далекобойни оръжия, по-специално на артилерия ", сподели Джон Кърби, представител на Пентагона. Високопоставен чиновник на защитата на Съединени американски щати съобщи, че първите от 72-те гаубици се чака да потеглят към Европа още този уикенд. Неуточнен брой от 18-те 155-милиметрови гаубици, които Байдън утвърди предходната седмица да бъдат изпратени в Украйна, към този момент са в Европа, а в сряда американски военни ще стартират да образоват свои украински сътрудници по какъв начин да боравят с тях. Обучението ще се прави в неуточнена трета страна.

Ще бъде ли това задоволително да възпре съветското нахлуване?

Вероятно не и Байдън съобщи, че към този момент е изискал от Пентагона да стартира работа по даването на още военна помощ. Президентът съобщи, че тази фаза на съветската инвазия ще бъде " по-ограничена от позиция на географията, само че не и от позиция на жестокостта ". Той също по този начин призна, че е належащо Конгресът да утвърди средствата, нужни за продължение на даването на основни оръжия на Украйна след последния пакет от 800 милиона $, който съгласно него ще обезпечи непрекъснат поток от оръжия единствено за идващите няколко седмици.

Представители на Съединени американски щати показват, че руснаците се пробват да поправят метода си в Украйна след първите неуспехи, което допуска, че битката може да бъде дълга. След като не съумя да превземе столицата Киев в първите седмици на така наречен от нея " специфична военна интервенция ", Русия стесни задачите си, като се концентрира върху Донбас, където подкрепяните от Москва сепаратисти се борят от 2014 година, и върху сектор от крайбрежието на Азовско море от Мариупол до Кримския полуостров. Едно от съветските преимущества е близостта на този район до съветска територия, което разрешава по-къси снабдителни линии, спрямо предходните сражения в северната част на Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР