Оризът е храна с не дотам оценени качества. Той е

...
Оризът е храна с не дотам оценени качества. Той е
Коментари Харесай

Пълнее ли се от ориз

Оризът е храна с не до такава степен оценени качества. Той е извънредно богат на комплицирани въглехидрати, които са основен енергиен източник за човешкото тяло. Съществува предрешение, че съдържащото се нишесте в ориза е причина за трупане на подкожни мазнини. Това просто не е правилно.

Консумацията на ориз и значима и потребна за организма. Богат е на субстанции като протеини, липиди, въглехидрати. Сложните захари, които се съдържат в ориза, обезпечават дълготрайното и постепенно освобождение на сила.

Препоръчва се, в случай че упражнявате, да консумирате оризовите ястия най-малко 2-3 часа преди да отидете на подготовка, с цел да може да се отдели оптималното количество сила. Ако пък не спортувате правилото е същото. Хапвайте ориз на обяд, тъй като по-късно ще се движите и ще вършите ежедневните си действия. Освен това оризът за обяд ще ви даде сила. Най-добре не включвайте във вечерята си въглехидрати, включително и ориз, тъй като след вечеря не се движите и тогава към този момент могат да се натрупат подкожни мазнини.

Както и при всички типове храни, по този начин и при ориза важи по кое време ще се яде той и в какво количество. Консумирайте ориз денем и изобщо не се тормозете, че ще напълнеете. Вечерята би трябвало да е лека и в дребни количества.

В белият ориз има протеини, които се храносмилат елементарно, само че в кафявия ориз има детергенти, които унищожават попаднали в организма нездравословни протеини.

Кафяв ориз е извънредно потребен, тъй като има съставки, които прочистват кръвоносната система от неприятния холестерол, намаляват риска от увреждания в сърдечната система.

Методите на обработка на ориза също са значими. Старайте се да не го пържите с лой, гответе го на пара или го варете, можете да го печете. Комбинирайте го най-много със зеленчуци и пилешко месо.

Трябва да се означи, че множеството от храните, които приемате прибавят непотребни килограми от горната страна, в случай че липсва придвижване и спорт.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР