Оригиналната 28-километрова планинска, състезателна и тестова писта в подножието на

...
Оригиналната 28-километрова планинска, състезателна и тестова писта в подножието на
Коментари Харесай

Новият Opel Insignia GSi завладява Северната отсечка на Нюрбургринг

Оригиналната 28-километрова " планинска, спортна и тестова писта " в подножието на крепостта Нюрбург е открита публично на 18 юни 1927 година. Създателите на оборудването отдават огромно значение на секторите от трасето на " Нюрбургринг ", съдържащи близки до тези на междуградските и селски пътища характерности, които да разрешат на бурно разрастващата се автомобилна промишленост да тества своите артикули в съответни условия и натоварване.

Първото съревнование в планината Айфел е извоювано от суперзвездата Рудолф Карацола, който по-късно признава, че през 1927 година трасето е било " в действителност мъчно " за него. Значително по-късно трикратният международен първенец на Формула 1 Джеки Стюарт дава на хълмистата писта именитото й през днешния ден название " Зеленият пъкъл ". Днес един от водещите специалисти на " Нюрбургринг " е шефът на спортните коли и моторни спортове на Opel Фолкер Стричек. През 2003 година той завоюва обичайна 24-часова конкуренция за устойчивост на трасето в Айфел зад кормилото на Opel Astra V8 Coupé, а напълно наскоро Стричек и неговият екип приключиха на " Нюрбургринг " създаването на настройките на новата Insignia GSi.

" Новата Insignia GSi е изключително акуратен инструмент ", обявиха от Opel. Десет милиметра по-близо до пътя, в сравнение с общоприетите версии на Insignia, и 160 кг по-лек от предходното потомство Insignia OPC. С умна система за задвижване на четирите колела, която насочва дозирана мощ към всяко от колелата благодарение на функционалността torque vectoring. Това в допълнение усъвършенства държанието на пътя, елиминирайки досадната наклонност към недозавиване. Монтираните на 20-цолови колела гуми Michelin Pilot Sport 4 S обезпечават извънредно високо равнище на сцепление, а спирачките Brembo подсигуряват извънредно къс спирачен път и оптималната сигурност. Наред с това, директното кормилно ръководство, регулируемите амортисьори и електрониката в ръководството на мотора и трансмисията работят в тясна взаимовръзка и реагират със светкавична скорост при потребление на режим Sport. Накратко, новият GSi е същинско автомобилно острие за феновете на модерните, високоефективни спортни седани. Един същински заслужен избор за познавачи, почетен със знак за утвърждение с надпис " Тестван на Нюрбургринг " – тъй като всеки състезателен Opel минава през развой на заключителни фини настройки точно на именитата " Нордшлайфе ".

 Новият Opel Insignia GSi превзема Северната права на @@@

Инженерите на Opel са употребявали друго осъществяване на ходовата част при GSi спрямо новата Insignia. По-късите пружини понижават клиренса на GSi с 10 милиметра, а специфичните спортни амортисьори свеждат до най-малко съмненията на каросерията. Спирачната система Brembo с 4-бутални апарати и дискове с диаметър 345 мм и по начало директното кормилно ръководство също са подложени на съответните модификации. Insignia GSi е оборудвана серийно с мехатронното шаси FlexRide, което приспособява работата на амортисьорите и кормилната уредба в рамките на части от секундата. Електронният ръководещ модул на мотора на собствен ред трансформира настройките на реакция на педала на газта и моментите за превключване на предавките от страна на 8-степенната автоматизирана предавателна кутия.

Водачът има опция да направи своя избор сред режимите Standard, Tour и Sport. В взаимозависимост от определения режим ръководството и реакцията на педала на газта могат да бъдат още по-директни. Запазен само за версията GSi е режимът Competition, който се задейства посредством бутона на системата ESP. Двукратното поредно натискане обезпечава на умелите водачи опция за реализиране на по-голям ъгъл на отклоняване по отношение на отвесната ос и изключва електронния надзор на сцеплението – да вземем за пример, с цел да извършите една бърза обиколка на именитата " Нордшлайфе ".

Спортната ходова част, създадена в композиция с гумите Michelin Pilot Sport 4 S с извънредно сцепление, предлага съвсем необикновено притискане към пътя. Основен принос в тази тенденция има и серийната за модела система за задвижване на четирите колела, която е неповторимо предложение в този пазарен сегмент. В тази високотехнологична система стандартният диференциал на задния мост е сменен от два съединителя, които могат да насочат тягата и да усилят оборотите на всяко от задните колела самостоятелно и за елементи от секундата според от обстановката на пътя.

Спортният седан се задвижва от бензинов турбодвигател, който съчетава икономичността със спортната успеваемост. Мощният 2.0-литров турбомотор развива оптималната мощ 191 кВт (260 к.с.) и голям оптимален въртящ миг от 400 Нм (разход на гориво съгласно условията на нормата NEDC - 11,2 л/100 км градско, 7,1 л/100 км извънградско, 8,6 л /100 км приблизително, междинни излъчвания на CO2 - 197 г/км). Като опция новият GSi се предлага и с 2.0-литров BiTurbo дизелов мотор с оптималната мощ 154 кВт/210 к.с. (официален разход на гориво на 2.0 BiTurbo съгласно условията на нормата NEDC – 8,9 л/100 км градско, 6,1 л/100 км извънградско, 7,3 л /100 км приблизително, междинни излъчвания на CO2 - 192 г/км) - приспособен особено за флагмана на Opel задвижващ елемент, който обезпечава оптимален въртящ миг от 480 Нм. И двата 4-цилиндрови мотора са съчетани с напълно новата 8-степенна автоматизирана трансмисия. Водачът има опция да сменя предавките посредством пера на кормилото без да отделя ръцете си от него и погледа си от пътя.

Новият Opel Insignia GSi се предлага в два разновидността на каросерията – като състезателен седан и като още по-подходяща за фамилна приложимост комби версия с наименованието Opel Insignia GSi Sports Tourer.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР