Yamaha е компания, преуспяваща чрез креативност. Откакто е създадена през

...
Yamaha е компания, преуспяваща чрез креативност. Откакто е създадена през
Коментари Харесай

Yamaha представи първия в света накланящ се мотоциклет с 3 колела

Yamaha е компания, преуспяваща посредством креативност. Откакто е основана през юли 1955 година, намиращата се в Ивата марка е виновна за създаването и представянето на някои от най-новаторските и авторитетни мотоциклети и скутери, които трансформираха пейзажа на пазара на двуколесните транспортни средства.

Иновацията е същинската витална мощ на бизнеса с мотоциклети и Yamaha постоянно гледа в бъдещето със устрема да създава истински и вълнуващи нови технологии и коренно нови концепции. Пускането на пазара на първия в света накланящ се мотоциклет с 3 колела демонстрира отдадеността на компанията към нововъведенията и е още един образец за 'Revs Your Heart' на Yamaha с гамата от вълнуващи и разнородни модели.

Първият в света многоколесен мотоциклет серийно произвеждане
На автомобилното ревю в Токио през октомври 2015 година Yamaha сподели прототипа на MWT-9, концептуален мотоциклет с 3 колела, излъчващ провокираща визия за бъдещето. Сега, единствено две години по-късно, Yamaha показва напълно новия NIKEN - първият в света многоколесен мотоциклет серийно произвеждане, подготвен да открие нови благоприятни условия за мотоциклетистите с напредничаво мислене, които търсят напълно ново прекарване.

Означаваща „ Два меча " на японски, думата NIKEN произлиза от Япония от 17-и век, когато е основан стилът два меча в бойното изкуство. Той се оказва революционен и бележи началото на нова епоха в сраженията.

С NIKEN Yamaha открива опцията за нова епоха в мотоциклетизма, гражданска война в ездата на мотоциклет, като предлага неповторимо възприятие. Представете си опцията да преминавате по криволичещи пътища с несравнима убеденост - ново възприятие, което може да бъде съпоставено с вълнуващото прекарване при завиването със ски. Двете предни колела значат също две предни гуми и два комплекта спирачки, тъй че равнищата на сцепление и прекъсване са несравними с нищо друго на пътя!

Уникалната система за надолнище на няколко колела (LMW) на NIKEN предлага доста спортни характерности и ръководство с убеденост, както и по-силно възприятие за непоклатимост и захват при завиване върху най-различни повърхности. Инженерите на Yamaha са положили големи старания, с цел да подсигуряват, че характерът на NIKEN е сходен на този на елементарния мотоциклет, с цел да могат множеството мотоциклетисти да преминат безпроблемно от двуколесните мотоциклети към системата LMW на Yamaha без да би трябвало да трансформират стила си на каране. Но директно след влизането в завой, ездачите на NIKEN ще почувстват възходящи убеденост и наслаждение, които подсигуряват повече развлечение с по-малко стрес.

Спортното ръководство на NIKEN добавя общите му механически характерности и разрешават на мотоциклетистите да осъществят оптималния капацитет на 847-кубиковия 3-цилиндров мотор с огромен въртящ миг.

Дързък и футуристичен дизайн
Мускулестата и атлетична структура на корпуса на NIKEN демонстрира ясно, че тази нова 3-колесна Yamaha е предопределена за пламенно каране. Двете идентични предни колела образуват главния фокус, от който не престават футуристичният обтекател и вграденият контейнер за гориво, придаващи неповторим взор напред, който акцентира смелия и неповторим профил на NIKEN.

Конструкторите на Yamaha са се стремили да подчертаят употребяваната в системата LMW отличаваща технология и вместо да бъдат скрити, структурата и вътрешните детайли на изключителните механизми на Yamaha са там, с цел да могат да ги видят всички.

От позиция на мотоциклетиста NIKEN има постоянен външен тип с необятни рамена, който контрастира с тесния контейнер за гориво, осигурявайки неповторим жанр на каране, друг от този на всеки различен мотоциклет. Извитата нагоре съществена седалка има необятна, плоска структура с отлична задна опора, която обезпечава висока степен на улеснение.



Спортен и лек обтекател с два светодиодни предни фара
Спортният челен панел се отличава с два леки светодиодни фара, ситуирани в закривен надолу аеродинамичен обтекател, който не наподобява на нищо друго на улицата, а светлините с две позиции акцентират мощния и завършен аспект на двойката предни колела.

Широкият челен обтекател и спортното стъкло обезпечават на ездача на NIKEN добра отбрана от атмосферните условия и дружно с естествената позиция на каране, този модернизиран LMW е подготвен за всичко от вълнуващо взимане на завои до спортно пътешестване през уикенда. Взетите от YZF-R1 огледала имат вградени светодиодни пътепоказатели и са конструирани по този начин, че да обезпечават явен аспект обратно, даже когато позицията за каране се промени.

За разлика от необятния челен край, тясната и извита нагоре задница и обособената стойка за регистрационния номер предават възприятие за пъргавина, наблягайки революционния жанр на NIKEN, който ще донесе напълно нов аспект на европейските улици.

Хибридна рама от стомана и алуминий
NIKEN е конструиран да се оправя с най-различни условия на езда, тъй че за постигането на високи равнища на праволинейна непоклатимост, по едно и също време с благоприятни условия за спортно превъзмогване на завои, е създадена особено нов тип хибридна рама.

Зоната на предната тръба е създадена от лята стомана, зоната на шарнира на клатещото се рамо е от лят алуминий, а свързващата тези два модула съществена рама е създадена от стоманена тръба. Чрез обезпечаване на нужните равнища на издръжливост, неотстъпчивост и еластичност на местата където са най-необходими, тази хибридна структура укрепва присъщото и естественото възприятие при килване на предния край с две колела, и обезпечава подвижността на състезателен мотоциклет, дружно с отлични характерности на ръководство.

Балансирана структура на шасито
Уникалната 3-колесна структура LWM на NIKEN вкарва ново измерение спрямо обичайния мотоциклет, а с цел да се усъвършенстват характерностите на ръководството на NIKEN, се употребява алуминиево клатещо се рамо с дължина 552 mm. То е по дълго с 15 mm от структурата на MT-09 и увеличената дължина оказва помощ за мощно чувство за непоклатимост при превъзмогването на завои.

Друг главен детайл на структурата е позицията при каране, при която ездачът на NIKEN седи с 50 mm по-назад спрямо MT-09. Тази позиция върху седалката обезпечава съвсем идеалното систематизиране 50 на 50 на тежестта начело и откъм гърба, когато мотоциклетиста е седнал, като дава естествено възприятие при ръководство и въртене на кормилото.

Двойни „ външни " противоположни предни вилки
За да се реализиран характерности на ръководство като на състезателен мотоциклет, оптималният ъгъл на наклона на NIKEN доближава 45 градуса, като това е реализирано посредством потребление на двуосов кормилен механизъм на Ackermann, дружно с конзолна система на окачване, инсталирана извън на колелата.

Двойните „ външни " противоположни предни вилки са снабдени с механизми за контролиране на амортизирането при противоположен ход и при стесняване, които разрешават на лидера да задава идеалната за него конфигурация на окачването, а релативно тясната колея от 410 mm способства за естественото възприятие на кормилното ръководство на NIKEN, а по този начин също свежда до най-малко общата широчина.

Напълно регулируемо задно окачване
Задното окачване на NIKEN предлага опция за цялостна конфигурация на предварителното натоварване, амортизирането при противоположен ход и при стесняване, които разрешават на лидера да прави конфигурация, подобаваща за изменящите се условия, а за улеснение може да се прави предварителна конфигурация без принадлежности.

Две 15-инчови предни колела за чудесно държание при завои
С високите равнища на сцепление и по-силното възприятие за непоклатимост, обезпечени от двете предни колела, NIKEN е конструиран по този начин, че да бъде отличен при превъзмогването на завоите и да може да обезпечава вълнуващо каране по пътища със завои.

Двете 15-инчови предни колела са снабдени с гуми 120/70R15 V, които са особено създадени за неповторимите условия на това многоколесно накланящо се транспортно средство. Предлагайки високи равнища на сцепление, резистентност на заличаване и положително държание на влажен терен, те способстват за изключителните качества на NIKEN при превъзмогването на завои.

Двойна 298 mm предна дискова спирачка
Двата 298 mm предни диска обезпечават висока степен на прекъсване, а увеличената контактна повърхност, обезпечена от двете предни колела, разрешава на NIKEN да стопира бързо и дейно. Задната спирачка е с диск с диаметър 282 mm, като с тези три диска с огромен диаметър, настоящи на трите колела, ездачите на NIKEN имат високо равнище на ръководство.

Обновен 847-кубиков CP3 мотор
847-кубиковият 3-цилиндров мотор, задвижващ NIKEN, е особено създаден от извънредно сполучливия силов елемент, който също се употребява както в най-добре продаваният MT-09, по този начин и в Tracer 900 и XSR900.

За да удовлетвори неповторимите условия на NIKEN, този мотор, създаден съгласно философията на пресечената низина, с огромен въртящ миг е със специфични настройки на впръскване на гориво, основани за повишение на коренно новите работни характерности на мотоциклета в средата, която обича: планински пътища със завои. Има и новоконструиран колянов вал, който обезпечава чудесно задвижване и по-плавно пускане.

Ездачите на NIKEN също се възползват от най-новата технология за електронно ръководство, включваща YCC-T, D-MODE, круиз надзор и система за ръководство на сцеплението, както и съединител A&S и системата за бързо превключване, осигуряваща висока степен на управляемост и занимателно каране при разнообразни условия на придвижване.

Алуминиев контейнер за гориво от вида на серията R
Отличното качество и високите общи спецификации на NIKEN се акцентират от потребления красиво изваян алуминиев контейнер за гориво, който е основан посредством същата модерна технология за произвеждане, като употребяваната в YZF-R1 и YZF-R6.

Отличавайки се с равномерен, преливащ дизайн, който минава без ясна граница към необятния, челен обтекател, тази лека структура на резервоара за гориво има вдлъбнати повърхности, осигуряващи здрава зона за захващане с коленете и позволяващи на ездача да се движи свободно.

С размера си от 18 литра, този първокачествен алуминиев контейнер обезпечава пробег, превишаващ 300 km, и предлага на ездача на NIKEN опцията да изминава много огромни дистанции без да стопира за зареждане на гориво.

Компактно приборно табло с течнокристален екран
Друга характерност, подсилваща отличния аспект и възприятие на NIKEN, е черният декор на неговия течнокристален панел с измервателни принадлежности, който демонстрира ясно значимата за лидера информация и обезпечава отлична видимост денем и през нощта.

NIKEN: Създаващ напълно ново прекарване на езда
NIKEN предлага доста повече от отлични работни характерности. Неговите отлични механически характерности и футуристичният му дизайн разкриват напълно ново измерение от позиция на ръководството при езда и покачват изпитваните при всяко пътешестване развлечение и наслаждение.

Вдъхващо успокоение възприятие за непоклатимост и управляемост, подбудено от структурата с две предни колела, наложително ще притегли доста опитни водачи, търсещи нов тип транспортно средство.

NIKEN показва една от най-важните разработки в света на мотоциклетизма от доста години насам. Съвършеното превъзмогване на завои към този момент е тук. И по европейските пътища ще се появи нова икона през втората половина на 2018 година
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР