Honda инвестира в изключително съвременна двупосочна технология за зареждане на

...
Honda инвестира в изключително съвременна двупосочна технология за зареждане на
Коментари Харесай

Honda прави революция с двупосочно зарядно за електромобили

Honda влага в извънредно модерна двупосочна технология за зареждане на електрически автомобили в развойния си европейски център в Офенбах, Германия. Тя ще внесе много по-ефективен баланс сред потреблението и съхранението на нужната за индустриалната активност сила. Новата зарядна система е способна да възобновява eлектричеството и е тестова площадка за хардуера, който ще е разполагаем и за частните домове в бъдещето.

Въвеждането на технологията в Германия е разумното развиване на показаната на Автомобилен салон Франкфурт 2017 идея на Honda за ръководство на силата. Техническият първообраз сподели по какъв начин е допустимо да се случи цялостен продан на сила сред електрически автомобил и електрическата мрежа, тъй че неговият батерия да се зареждат от нея, само че и при нужда той да обезпечава сила за битовата мрежа. Това е допустимо с помощта на технологията Vehicle-to-Grid (или V2G). На същия принцип работи и нововъведението в центъра в Офенбах.

Електричеството или бива черпано от мрежата, или бива генерирано от фотоволтаични слънчеви панели посредством двупосочен трансфер на сила, а след това служи за зареждането на електрическите транспортни средства, включени в системата. Докато електрическият автомобил е част от нея, съхранената в акумулатора му сила може да се върне назад, с цел да стабилизира мрежата.

Проектът тества взаимоотношението, съвместимостта и силовия поток сред характерни електрически съставни елементи, в това число и възобновимите енергийни кафези и акумулаторите на електрическите автомобили. Инсталацията е плод на съдействие сред Honda R&D Europe, енергийния снабдител The Mobility House и швейцарската софтуерна компания EVTEC.

Тази инвестиция усъвършенства най-съвременната в света социална зарядна станция за plug-in коли, която Honda R&D Europe откри това лято. Инсталацията е с 940-волтов потенциал. Способна е да обезпечи до 150 кВт сила и да зарежда по едно и също време 4 автомобила с разнообразни типове връзка. От слагането си през юни станцията за електрически автомобили е осъществила 447 зарядни сесии и е " икономисала " на света 3,87 т CO2.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР