Организмът не получава достатъчно целулоза – един от сигналите за

...
Организмът не получава достатъчно целулоза – един от сигналите за
Коментари Харесай

Сигналите, които изпраща нашият организъм

Организмът не получава задоволително целулоза – един от сигналите за това е запекът. Той е симптом за неналичието на храни, богати на целулоза, които одобряваме с храната.

При запек токсините от стомаха навлизат в организма и провокират разнообразни здравословни проблеми, те могат да са неприятно храносмилане, кожни обриви или по-сериозни проблеми като сърдечни или мозъчни.

Липсата на целулоза също по този начин може да наруши хормоналния баланс и имунитета. Други сигнали – чести стомашни конвулсии, намалена сила, проблеми с храносмилането, кожата, възпалителни процеси.

За да избегнем тези неприятни последици от погрешно хранене, би трябвало да одобряваме с храната повече зеленчуци, салати, плодове и зърна. Това са артикули с високо наличие на целулоза и други хранителни субстанции.

 Плодове

Ако одобряваме ежедневно към 35-40 грама целулоза, това освен ще се отрази добре на стомаха ни, само че и ще намали риска от развиване на диабет и сърдечни болести.

Ако организмът изпитва липса на витамин В, той може да ни даде сигнал – цепене на ъгълчетата на устните. Недостигът на който и да е от витамините от група В, първо се вижда на тъканите на лицето.

Често дефицитът им е при хора, които прекомерно постоянно се хранят с модифицирана храна или полуфабрикати или употребяват доста захар или алкохол. Други сигнали са анемия, ниско равнище на сила, проблеми с кожата, тъмни кръгове под очите.

 Хранене

Като начало, с цел да се избегнат сходни проблеми, би трябвало да се промени методът на хранене и да се включат повече свежи артикули, богати на витамин В.

Високо е наличието на този витамин в бирената и елементарната квас, само че в случай че страдате от кандидоза, би трябвало да се откажете от тези артикули. Добър източник на витамин В са пшеничните кълнове, корнфлейкс, зеленината, яйчения жълтък, сладките картофи, аленото месо, черният дроб и птиците.

Ако сте вегетарианци, за вас са подобаващи специфични добавки с този витамин. Преди да започнете да ги приемате обаче, най-добре първо се консултирайте с доктор. Той може да ви предложи и други способи за битка с недостига от витамини.

Трябва да сте доста деликатни при смесването по лична преценка на разнообразни витамини. Прекаленото количество от някои от тях в организма, може да докара до съществени проблеми.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР