Организирането на честни и свободни избори, както и добрата координация

...
Организирането на честни и свободни избори, както и добрата координация
Коментари Харесай

Донев на среща с областните управители преди вота – целта е с действия да се разсеят съмненията за манипулации

Организирането на почтени и свободни избори, както и положителната съгласуваност с регионалните шефове за решаването на редица заварени проблеми бяха главните тематики, които министър-председателят Гълъб Донев сложи на вниманието на участниците в работната среща през днешния ден в резиденция „ Бояна “, предава пресслужбата на Министерски съвет. Премиерът, министри от служебния кабинет и регионални шефове разискаха дейностите на държавното управление по подготовката на изборите, като акцент беше подложен върху превантивните ограничения за противопоставяне на следения и купения избор. Изтъкнати бяха ограниченията за гарантиране сигурността на машините за гласоподаване. Целта е с действителни дейности да бъдат разсеяни всевъзможни подозрения в обществото, че вотът може да бъде манипулиран.

Премиерът Гълъб Донев подчертава върху смисъла на цялостната съгласуваност сред изпълнителната власт и териториалните ѝ органи в лицето на регионалните шефове. Министър-председателят добави, че се работи целеустремено по тематиката за реализиране на прогрес, тъй като по-добрата съгласуваност ще усъвършенства и качеството на живот на българските жители. Като образец за положително взаимоотношение министър председателят Донев уточни дейностите по превъзмогването на последствията от бедствието в Карловско. „ Когато работим проведено и в синхрон, можем да се оправим и с огромни беди “, означи министър-председателят и открои напъните на институциите и гражданската интензивност. „ Животът в рецесии способства за възобновяване на изгубеното доверие към страната и нейните механизми да се грижи за своите жители, освен като ги поддържа финансово в сложни за тях моменти, само че най-много като основава условия за публичен живот в норма “, съобщи още министър председателят Гълъб Донев.

Дървата за огрев бяха друга тематика, която беше обсъждана в хода на срещата. От страна на държавното управление бе декларирано безапелационното желание да има цялостна бистрота по казуса, както и безкомпромисност във връзка с злоупотреби. Работи се също по подготовката на законодателни оферти, които да запълнят дефицити в нормативната уредба и които да бъдат препоръчани на вниманието на идващия постоянен кабинет. Сред другите тематики, обсъждани на срещата, бяха компликациите при тежкотоварния трафик, зимното разчистване и почистването на речните корита, положението на инфраструктурата по места, както и поддръжката за дребния и междинен бизнес по линия на европейските средства. 

 

 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР