Организирана престъпна група, занимавала с лихварство, е обезвредена в Кюстендил.

...
Организирана престъпна група, занимавала с лихварство, е обезвредена в Кюстендил.
Коментари Харесай

Гешев описа престъпления на клановете в Кюстендил

Организирана незаконна група, занимавала с лихварство, е обезвредена в Кюстендил. При акция в ромската махала на града са арестувани най-малко 6 души, заяви на брифинг основният прокурор Иван Гешев. Задържаните са членове на ромските кланове на Ропотамците и Гольовците.

Издирват се още две или три лица, за които се счита, че са част от проведената незаконна група. Утре следва да се реши на кои от арестуваните ще бъдат повдигнати обвинявания.

"В идващите дни ще се реши какви да са повдигнатите обвинявания и какви ограничения ще бъдат импортирани в профилирания углавен съд ", уточни Гешев. Той означи, че работата на прокуратурата е да не позволява случаи като този в ромската махала на града - хора, които не заплащат никакви налози, да се разхождат демонстративно с коли за хиляди евро.

"Това са хора, които изкарват парите си от противозаконна активност - лихварство, опиати и други действия. Ние и Министерство на вътрешните работи би трябвало да си свършим работата. Защото подобен нахален, нагъл метод на живот основава възприятие за безотговорност у всички български жители ", означи той. Гешев напомни случая, в който бяха бити служители на реда, в това число и кучето. „ Ние сме го трансформирали в народен спорт да се бият служителите на реда от една страна, а от друга да ни пазят. Това е неприемливо за нито една правова страна. Хората би трябвало да знаят, че с изключение на права имат и отговорности. Те са идентични за всички ", съобщи обвинител номер едно.

Отделно се организира профилирана интервенция по линия на битовата престъпност, добави той.

Гешев разяснява и събитията след ареста на Капланов. Надяваме се на пробив по следствието на случая "Янек Миланов ". Работи се доста интензивно, ангажирани са всички сили и средства, ще продължим по установяването на обективната истина.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР