Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) разкри в своя

...
Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) разкри в своя
Коментари Харесай

ОПЕК очаква растеж на глобалното петролно търсене с 2,4 млн. барела/ден през тази и с 2,2 млн. догодина

Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) разкри в своя октомврийски отчет, оповестен в четвъртък, че оценката на картела за растежа на световното търсене на нефт през 2023 година остава непроменена спрямо предходното пресмятане за нарастване с 2,4 млн. барела дневно. За 2024 година ОПЕК чака ново нарастване с 2,2 млн. барела дневно на годишна база.

В документа се отбелязва, че прогнозите се базират на композиция от възходящи проверки на потреблението на нефт в Китай, Съединени американски щати и в границите на европейските страни от Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), както и на низходяща проверка на търсенето в останалата част на Азия.

ОПЕК чака петролното търсене да нарасне с 89 хиляди барела дневно в зоната на Организацията за икономическо сътрудничество и раз и с 2,3 млн. барела дневно в района отвън Организацията за икономическо сътрудничество и раз през 2023 година През 2024 година се планува потреблението в границите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз да се усили с 260 хиляди барела на ден.

В октомврийския си отчет ОПЕК също по този начин предвижда повишаване на международната стопанска система с 2,8% през тази година, което съставлява покачване по отношение на месец по-рано, когато петролният картел очакваше икономическа агресия от 2,7 на 100.

Ръстът на Брутният вътрешен продукт на Съединените щати беше преразгледан нагоре до 2,0% за тази година, до момента в който вероятностите за стопанската система на еврозоната бяха понижени, само че все пак Брутният вътрешен продукт в района на единната валута към момента се чака да нарасне с 0,5% през 2023 г. 

Перспективите за стопански напредък на Китай пък останаха непроменени на 5,2% през 2023 година, до момента в който съветската стопанска система се чака да нарасне с 1,5%.

В отчета на ОПЕК се акцентира, че пречките пред тези прогнози включват непрекъснато високите равнища на инфлация, продължаващи строги парични политики (на повишение на лихвите), както и ограничавания на пазара на труда в развитите страни и геополитически събития.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР