Организацията на феновете на ЦСКА Офанзива, която прекрати съществуването си

...
Организацията на феновете на ЦСКА Офанзива, която прекрати съществуването си
Коментари Харесай

Организация на феновете на ЦСКА: Мислехме, че няма да видим по-дълбоко дъно от 2016 г.

Организацията на почитателите на ЦСКА " Офанзива ", която приключи съществуването си през 2016 година, наруши мълчанието си, с цел да изрази възмущението си от събитията на стадион " Българска войска " нощес. Тогава легендите на " алените " Любослав Пенев и Ради Здравков, както и други хора от щаба на ЦСКА 1948 бяха обиждани и замеряни с предмети.

" Преди шест години взехме решение да преустановим дейната активност на организацията, когато виждахме накъде се е запътил нашият обичан клуб. Категорично отказахме да станем съучастници в убийството на нашата обич и дистанцията на времето потвърди, че това беше единственото вярно решение. Години наред ние мълчахме и продължаваме да не желаеме по никакъв метод да участваме в гротеската, в която се трансформира обстановката в нашия храм - стадион " Българска войска ". Много пъти хората в организацията са имали предпочитание да работят в една или друга посока, тъй като това е същността на всеки един от нас - да е деен, либерален и неотстъпчив.

Въпреки това държим на думата си, че по-добре е организацията да прекрати активност, в сравнение с да прави нещо в прорез с правилата си. Затова и сегашните редове не са поддръжка за който и да било. Въпреки всичко, има неща, които просто няма по какъв начин да подминем с лека ръка, или да кажем, че нас не ни вълнува или визира. Случилото се на трибуните на стадион " Българска войска " през вчерашния ден е толкоз обидно, тъпо и подчовешко, че не можем да го премълчаваме. А какво в действителност се случи в нашите очи?

Отстрани всеки един от нас видя по какъв начин една безмозъчна човешка биомаса се гаври с историята на клуба. Легенди на ЦСКА с хиляди мачове зад тила си бяха псувани, децата и роднините им бяха проклинани по допустимо най-гнусен метод, а алеята на славата на ЦСКА се трансформира в бунище и тоалетна за сякаш " почитателите " на този клуб. Винаги сме мислели, че няма да забележим по-дълбоко дъно от това на 4 юли 2016 година (само седмици след преустановяването на нашата дейност), когато юношите на достоверния ЦСКА бяха плюти, псувани и поливани с бира от " почитатели " на клуба.

Ето, че има и по-дълбоко дъно. Срам и гнус ни е да кажем, че в миналото сме били на еднакъв стадион и сме пеели едни и същи песни с участниците в тези две " събития ". Тези същества не може да бъдат отъждествявани с ЦСКА. Те не са ЦСКА и няма по какъв начин да бъдат. На този неверен свят няма да има задоволително отмъщение и правдивост за всичката тиня, която хвърлиха по нашата обич тези мерзавци. Дано в отвъдния се откри! "

От Офанзива



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР