Организацията на евреите в България Шалом“ подаде сигнал до Софийската

...
Организацията на евреите в България Шалом“ подаде сигнал до Софийската
Коментари Харесай

Организацията на евреите в България със сигнал до прокуратурата срещу Възраждане

Организацията на евреите в България „ Шалом “ подаде сигнал до Софийската районна прокуратура против партия " Възраждане " поради обява в обществената онлайн мрежа Telegram. Това оповестиха от " Шалом " в своята страница във Фейсбук.

Публикацията, споделена в формалната група на политическа партия „ Възраждане “ в обществената онлайн мрежа Telegram , съставлява демонстрация на антисемитизъм и език на омразата, ориентирана против еврейската общественост в Република България, се показва в сигнала на " Шалом ". Поради високата степен на социална заплаха на сходни изказвания и тяхната несъответственост с откритите в демократичната и правова страна правила на приемливост, тъждество, плурализъм и отбрана на етническите и религиозни малцинства, езикът на омразата е криминализиран от Наказателния кодекс (НК), написа в сигнала. 

От " Шалом " изясняват, че обявата на " Възраждане " съставлява фотоколаж, изобразяващ група лица във военни униформи, наподобяващи тези на немски бойци от интервала на националсоциализма, които принудително водят друго лице. " Държаното от тях лице е Соломон Паси - добре прочут български политик, академик и държавник от еврейски генезис, някогашен депутат и министър на външните работи. Върху фотоколажа е подложен и надпис с текст „ Щом не искаш от съветския газ ела да ти пуснем от нашия “. Нито създателят на фотоколажа, нито самоличността на лицето, което го е споделило в групата на партия „ Възраждане “ в Telegram, са ни известни ", пишат още от " Шалом ".

Възприемани в тяхната взаимовръзка, фотоколажът и текстът към него съставляват очевидна демонстрация на антисемитизъм и език на омразата, ориентирани директно против еврейското етническо и религиозно малцинство, считат от " Шалом ".

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР