Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков да положи усилия

...
Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков да положи усилия
Коментари Харесай

Бургаска морска асоциация: Министър Гвоздейков не трябва да допуска фалита на Пристанище Бургас!

Министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков да постави старания за премахване на предпоставките, водещи до банкрутиране на държавния оператор , в това число и назначение на способени управления на Пристанището и на Държавно дружество Пристанищна инфраструктура /ДППИ/.

Това написа Бургаска морска асоциация /БМА/ в своя декларация по отношение на последните разтърсвания в бранша, свързани с назначението на лица, обвинени в нарушение на публичния интерес и обслужване на олигархични ползи .

В понеделник, само че по този начин и не съумя да даде съответен отговор дали и за какво ще бъдат закрити товарни корабни места на Пристанище Бургас и за какво е бил заменен досегашния шеф Диян Димов с непознатото лице Янко Мелконян

Публикуваме цялостния текст на декларацията на Бургаска морска асоциация без редакторска интервенция:

„ Бургаска морска асоциация с неразбиране следи няколкогодишните „ старания ” на управителни фрагменти от Министерството на Транспорта /МТ/ да пречат на активността на държавния оператор на Пристанище Бургас.

Изцяло поддържаме, която е израз на вижданията на морската общественост, на общинското управление и на жителите на Бургас. Фалирането на знакова за града държавна компания като „ Пристанище Бургас ” ще докара до разтърсвания в трудовата претовареност и морския бизнес в града, а по този начин също и до монополизиране на пристанищната активност освен в нашия град, само че и в целия регион. Напомняме, че Пристанище Бургас е първото съвременно пристанище на третата българска страна!

Като допълнение на фактологията, изложена в посочената нагоре позиция, сме длъжни да посочим и мъчно обяснимия факт, че по инструкции на управлението на МТ, се анулира подписването на контракт сред „ Пристанище Бургас ” и турска компания, гарантиращ значително нарастване на товарооборота. След няколкомесечни договаряния всички условия са контрактувани и подписването бе планувано за 18.05. 2024 година – Годишнина от откриването на пристанището. Турската делегация по случай празника и подписването се управлява от почитан чиновник на Министерството на превоза. Отмяната на двете събития е необикновен интернационален гаф и демонстрира цялостната непросветеност на взелите решението от МТ.

Във връзка с гореизложеното, настояваме за следното:

1. Министърът на превоза да постави старания за премахване на предпоставките, водещи до банкрутиране на държавния оператор, в това число и назначение на способени управления на Пристанището и на ДППИ;

2. Премиерът да реши целесъобразността от оставането на поста зам.-министър Анна Натова, заради многогодишната ѝ потвърдена взаимозависимост от частни ползи, които са в очевидно несъгласие с публичния и държавен интерес “.

Средна Европейска класа упорства министърът на превоза да поеме отговорност за протичащото се в морския бранш

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР