Температурите скачат до 33 градуса на сянка, жълт код за

...
Температурите скачат до 33 градуса на сянка, жълт код за
Коментари Харесай

Температурите скачат до 33 градуса на сянка, жълт код за валежи в София, Монтана, Ловеч и Плевен

Температурите скачат до 33 градуса на сянка, жълт код за превалявания в София, Монтана, Ловеч и Плевен
Слънчево ще бъде през днешния ден времето. Синоптиците обаче оповестиха жълт код за значителни превалявания и гръмотевици заобластите София, Монтана, Ловеч и Плевен.

Ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места основно в северозападната половина на страната ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Има условия за градушки. Ще духа слаб до сдържан вятър от югозапад и с него стоплянето ще продължи. Максималните температури ще са най-вече сред 28° и 33°, София – 28°.
В планините ще доминира слънчево време.
Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно в масивите в западната половина на страната, ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 22°, на 2000 метра – към 14°.

По Черноморието ще е най-вече слънчево, след обяд ще е с купеста облачност, само че превалявания не се чакат. Ще духа слаб до сдържан вятър от югозапад. Максималните температури ще са от към 24° по Северното Черноморие до 31° по Южното. Температурата на морската вода е 18°-20°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, по най-северното крайбрежие – 3 бала.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР