Организационният екип на 38-ия Международен турнир по спортни танци Купа

...
Организационният екип на 38-ия Международен турнир по спортни танци Купа
Коментари Харесай

Елитът на спортните танци идва за „Купа Бургас“ на 2 и 3 септември

Организационният екип на 38-ия Международен шампионат по спортни танци " Купа Бургас " даде брифинг с последни вести към подготовката на събитието. Над 200 двойки от 15 страни са удостоверили присъединяване и записването продължава. След тях има представители на Топ 20 от последното международно състезание.

Турнирът ще се организира на 2 и 3 септември в спортна зала " Младост ". Организатори са Клуб по спортни танци „ Бургас 1975 ” и Община Бургас. Спортното събитие по традиция ще премине под патронажа на кмета на Бургас Димитър Николов.
-->
Гостуващите двойки са от Гърция, Италия, Израел, Испания, Република Северна Македония, Молдова, Румъния, Украйна, Ирландия, Турция, Албания, Азербайджан и други.

В рамките на двата спортни дни още веднъж ще се организира ТУРНИР „ RISING STARS ” - съревнование за изгряващи звезди - латиноамерикански и общоприети танци. Ще се организира и Международен шампионат за групите до 21 години. Тук се състезават дружно младежи и дилетанти, което дава опция на младежите сред 19 и 21 години, които минават в групата на дилетанти, да премерят сили със състезателите от по-високия сан. За повторно ще се организира и Международен шампионат Pro/Am. Той е с присъединяване на един професионален играч и дилетант, които танцуват за наслаждение, само че със спортен темперамент.

Съдии за шампионатите са представители на 13 страни, с ръководител Петер Гозун - Молдова. В съдийския панел участват някогашни европейски и национални първенци от България, Англия, Испания, Румъния, Ирландия, Азербайджан, Молдова, Турция, Израел, Република Северна Македония, Нидерландия, Швейцария и Съединени американски щати.

КСТ " Бургас 1975 " ще бъде показан от 22 танцови двойки.

Билети ще се продават в двата дни на шампионата – събота и неделя. Входът е свободен за деца до 7 години, пенсионери и хора с увреждания.

В днешната конференция се включиха зам.-кметът Диана Саватева и Веселина Деведжиева - началник на спортния отдел в Община Бургас. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР