Организаторите на юбилейното 30-то издание на най-обичания конкурс за македонска

...
Организаторите на юбилейното 30-то издание на най-обичания конкурс за македонска
Коментари Харесай

120 танцьори се качват на сцената на „Пирин фолк“

Организаторите на юбилейното 30-то издание на най-обичания конкурс за македонска ария „ Пирин фолк” приготвят доста изненади за вярната си аудитория. 120 са танцьорите, които приготвят хореографиите, които ще покажат на сцената на Летния спектакъл в Сандански. Така, с изключение на красиви песни, фестивалът още веднъж ще предложи и богата танцова стратегия - необикновен театър, който да допре очите и сърцата на феновете.

Организаторите от Фен Фолк ТВ и Община Сандански още веднъж се доверяват на локални танцови сформира, ансамбли, школи и обединения. Идеята е резултат от желанието им да обезпечат опция за изява на локалните танцьори, а отличното им показване през последните две години на сцената в Летния спектакъл трансформира тази концепция в неофициална традиция.

Общо пет обединения от месеци работят интензивно по подготовката на хореографиите за трите фестивални вечери на „ Пирин Фолк “ 2022, който ще се организира на 26, 27 и 28 август. Красивите танцови миниатюри, които екипите приготвят, напълно не са единствената изненада. Такава дават обещание и специфичните гост-изпълнители, част от които ще показват свои нови песни за пръв път точно на „ Пирин Фолк “ 2022 – като подарък за публиката във връзка 30-я празник на фестивала.

„ Пирин Фолк “ пораства, отива в други измерения със своя 30-годишен празник, с помощта на него се развива и македонската ария. И е хубаво, че всичко това се случва точно тук, в България “, споделя Володя Стоянов–Войводата - един от гост-изпълнителите, който дава обещание да опише нови и красиви истории с ария.

За юбилейното издание на фестивала като гост-изпълнители на сцената в Летния спектакъл ще се качат също Глория, Георги Гоцев, Илия Луков, Севдалина и Валентин Спасови, Невена Цонева, Васко Лазаров, Лия, Ива и Велислава Костадинови, Наум Петрески и Зуица Лазова от Северна

Конкурсната стратегия стартира на 26 август, когато ще се организира Детският Пирин Фолк. На идващия ден ще е състезанието за изпълнителско изкуство, а на 28 август – Конкурсът за авторска македонска ария.

Между другото към този момент започва и гласуването онлайн като феновете на македонската ария могат да поддържат своя любимец за Награда на феновете в Конкурса за нова авторска ария на македонска основа в 30-ото юбилейно издание на „ Пирин Фолк “ Сандански 2022. Всички 15 песни, които ще се съревновават за призовите места във фестивала, към този момент могат да бъдат чути и оценени от феновете в ефира на Фен Фолк ТВ, а който желае може да гласоподава и посредством есемес.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР