Организаторите на тазгодишната 19-та ветроходна регата „Кор Кароли iCard“ дадоха

...
Организаторите на тазгодишната 19-та ветроходна регата „Кор Кароли iCard“ дадоха
Коментари Харесай

Регатата Кор Кароли е на ход

Организаторите на тазгодишната 19-та ветроходна регата „ Кор Кароли iCard “ дадоха публична конференция през днешния ден в Радио Варна. Всичко към регатата е готово, като се чакат последните регистрации. Това става по електронен път тази година.

На конференцията капитан Тома Томов, ръководител на едноименната фондация даде детайлности по отношение на надпреварата. Присъства и представител на генералния спонсор iCard в лицето на изпълнителния шеф Явор Петров. Гости бяха още шеф щаба на Военноморски сили Камен Кокуров и шефът на дирекция „ Спорт “ Кристиан Димитров.

Регатата започва с иншорни гонки вид „ Банан “ във варненския залив и това ще стане в деня на Варна - 15 август. Те са с дължина към 2,5 морски благи. Следващата гонка е от Варна до Балчик, 17 морски благи. В третия стадий участниците потеглят от Балчик към Свети Влас, 50 морски благи.

В този стадий има мини стадий /междинен/ на поворотен знак във Варна. Той се прави за да бъде зачетен, в случай че времето не разреши да се организира избран стадий от регатата. На 18 август е следващата гонка от Свети Влас до Бургас, 27 морски благи, като участниците ще завъртят около остров „ Свети Иван “ с десен ръб. Вечерта в Бургас ще бъде формалното награждаване на призьорите по класове.

Тази година класовете са общо 8, като измежду тях е и националният клас „ Конрад 25 R “ с 14 лодки, които ще се състезават между тях. Капитан Кокуров разгласи, че и тази година Военноморски сили отпускат специфичен катер, който ще следва участниците по цялата отдалеченост. На него ще има медицински екип и водолази. Явор Петров съобщи, че елементарно са приели предлагането на фондация „ Кор Кароли “ да станат общоприет спонсор на регатата.

"Това е емблематично съревнование за Варна. това е най-хубавата регата в България. Аз като варненец и като някогашен матрос имам отношение към морето и по тази причина взехме решение да сме част от това съревнование ", показа Явор Колев. Кристиан Димитров добави, че Община Варна всяка година оказва помощ за провеждането на надпреварата, а тази година с още по-голямо отношение тъй като Варна е европейски град на спорта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР