Организаторите на събитието Следваща цел: Марс“ помагат за осъществяване мечтата

...
Организаторите на събитието Следваща цел: Марс“ помагат за осъществяване мечтата
Коментари Харесай

Търси се следващият български космонавт

Организаторите на събитието „ Следваща цел: Марс “ оказват помощ за реализиране фантазията на дете да стане идващият български космонавт, получават поддръжката на бизнеса  

Фондация ELEVATE, която на 23 март провежда обществена лекция с присъединяване на създателя на Mars One – Бас Лансдорп, ще обезпечи цялостна стипендия на българско дете за Space Camp Turkey 2018. Това е един от трите галактически центъра за образование в света, основани по модел на NASA, като в Европа Space Camp Turkey e единственият работещ учебно-тренировъчен лагер, който се намира в гр. Измир, Турция. По този метод се подтикват и децата и младежите на България да мечтаят и дръзват да реализират високи цели, а за какво не и някой от тях да бъде третият българин в космоса. През Space Camp в Съединени американски щати са минали и децата на известни персони, както и самите те, като Том Ханкс, Чарлийз Терон, Брус Спрингстийн и други



Програмите на галактическия център дават опция на деца и младежи на възраст от 9 до 15 години с ползи в науката да работят със модерни технологии и тренажори в региона на астрономията, роботиката, астро-физиката и биологията. Участниците обличат скафандри, упражняват на действителни тренажори за подготовка на астронавти, тестват придвижванията в безтегловна среда, упражняват се в предната палуба на совалка и така нататък След прекосяване на стратегиите участниците получават документи, които са високо ценени в огромен брой учебни заведения и университети по света. 10 астронавти са alumni на Space Camp в Съединени американски щати.



Като сътрудник на Следваща цел: Марс – Бас Лансдорп, CEO, Mars One се включва и BASSCOM – Асоциацията на софтуерните компании в България, наброяваща към 80 члена, измежду които са международни водачи в областта на осведомителните технологии.  Именно някои от тези компании работят и по приложения за проучването на космоса, в това число в съдействия с NASA. Тези значими разработки подкрепят и разучаването на нови светове, каквато ще е тематиката на лекцията на Бас Лансдорп. Това съдействие демонстрира и мощната връзка сред тематиката на събитието и бизнеса и бизнесмените.



Целта на уредниците на събитието – фондация ELEVATE, в партньорство с Archventure, е да водят у нас международни бизнесмени и водачи, които вършат смяна посредством своята активност, с цел да вдъхновят младите в България и да им предадат своя опит и познания. ELEVATE от своя страна цели да излезе и оттатък границите ни и да осъществя значими планове в областта на образованието и културата. В момента се водят договаряния и с други международни имена за последващи събития в София.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР