Oрганът за наблюдение на публичните разходи съобщи, че британските въоръжени

...
Oрганът за наблюдение на публичните разходи съобщи, че британските въоръжени
Коментари Харесай

Британските въоръжени сили са изправени пред 21,6 млрд дефицит

Oрганът за наблюдаване на обществените разноски заяви, че английските въоръжени сили са изправени пред дефицит на средства за съоръжение в размер на 21,6 милиарда щатски $ през идващите 10 години, което е мотив за безпокойствие на ръководителите на защитата в миг на нараснал геополитически риск, заяви „ TVP World ”.

Националната счете палата (National Audit Office - NAO) дефинира прогнозата за бюджета за нови оръжия и съоръжение на 387,2 милиарда щатски $ за интервала 2023-2033 година, което е с 16,9 милиарда английски лири повече от плануваното, което е най-големият недостиг от първия ѝ отчет през 2012 година

Рязкото повишаване на разноските по нуклеарните и военноморските стратегии, защото Англия работи по заместваща нуклеарна възпираща мощ, е довело до увеличение на бъдещия бюджет, съобщи NAO. Това е довело до " доста утежняване " на финансовото положение на Министерството на защитата (МО).

Войната на Русия в Украйна породи предпочитание за спомагателни военни разноски в цяла Европа, като Англия е значим съдружник и снабдител на военно съоръжение за Киев. Тя също по този начин влага в възстановяване на готовността на личното си съоръжение и разширение на оборудванията за произвеждане на муниции.

В началото на тази година държавното управление усили разноските за защита с спомагателни 6,3 милиарда щатски $, като по този метод те ще доближат към 2,25 % от Брутният вътрешен продукт през тази и идната година. Преди това те бяха към 2%.

Повишаването на бъдещите разноски за съоръжение - по оценка на МО те ще възлизат на 13,8 милиарда щатски $ от нарастването на разноските - при висока инфлация значи, че бюджетът към момента ще бъде под напън.

" Министерството на защитата признава, че неговият проект за съоръжение за интервала 2023-2033 година е недосегаем ", съобщи в изказване ръководителят на NAO Гарет Дейвис.

NAO съобщи, че решенията за бракуване или редуциране на планове, които евентуално ще бъдат счетени за " недостъпни ", не би трябвало да се отсрочват, защото това би довело до риск от " неприятно съответствие сред качество и цена ".

Бюджетният недостиг би могъл да бъде още по-висок, съобщи NAO, защото проектът за съоръжение, който е проучил, не включва неща като разноските за развиване на нови качества или удължение на живота на някои типове съоръжение, в това число бойни машини като Warrior и Challenger 2./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР