Орехите са считани за едни от най-здравословните видове ядки заради

...
Орехите са считани за едни от най-здравословните видове ядки заради
Коментари Харесай

Защо да ядем повече орехи?

Орехите са считани за едни от най-здравословните типове ядки поради комбинацията от високо количество витамини, минерали, протеини, здравословни мазнини, фибри и антиоксиданти. Само към 30 грама от тях могат да обезпечат нужната дневна доза на омега-3 мазнини на растителна основа.

Редица изследвания потвърждават, че постоянният банкет на орехи понижава риска от сърдечно-съдови болести посредством възстановяване функционалността на кръвоносните съдове и намаление на неприятния холестерол.

В козметичните артикули от ден на ден се употребява орехът като съставна част. Хранителните субстанции в тях спомагат за по-бързото зарастване на разнообразни белези и пигментации по кожата. Ореховите ядки в шампоаните, балсамите и маските работят за намаление на косопада и за стимулиране растежа на косата.

В научни проучвания специалисти са открили, че те намаляват напрежението. Омега-3 мастните киселини работят укрепващо на костите, като по този метод намаляват риска от счупвания и контузии.

Тези ядки имат свойствата да усъвършенстват функционалността на имунната система и да забавят процесите на стареене в тялото.

Растителните съединения и биоактивните съставни елементи в тях работят дейно за предварителна защита против рак. Редовният им банкет в композиция със здравословно хранене и тренировки могат доста да понижат риска от тази болест.

 за какво да ядем повече орехи

В редица изследвания е потвърдено, че йодът и селенът в орехите спомагат при депресивни положения и доста усъвършенстват мозъчната функционалност.

Въпреки високото наличие на мазнини и въглехидрати, тези ядки не усилват риска от затлъстяване. Те могат да се употребяват както независимо, по този начин и като добавка към разнообразни други храни. Добавяйте ги към здравословни закуски, салати и десерти. Препоръчителната дневна доза е единствено 1 шепа - към 10 ореха. Не прекалявайте с тях.

Орехите имат удобен резултат и за понижаване риска от невродегенеративни положения, заболявания като Паркинсон, Алцхаймер, които забавят действието на мозъка.

Ако желаете и имате потребност да подобрите здравословното положение на вашия организъм, то тогава включете ореховите ядки към вашия режим на хранене или като съставна част в разнообразни козметични артикули.

С орехи можете да си приготвите страхотни орехови сладкиши, типичен ореховки, орехов кекс и дори обичаната ни орехова торта.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР