Орехът е дървесно растение от семейство Орехови. Принадлежи към една

...
Орехът е дървесно растение от семейство Орехови. Принадлежи към една
Коментари Харесай

Стъпка по стъпка: Как да си отгледаме орех

Орехът е дървесно растение от семейство Орехови. Принадлежи към една от най-разпространените овощни култури в света. Ядката е известна на всички със своите вкусови и здравословни качества. Използва се в доста области на кулинарията и фармакологията. В антична Гърция плодовете ѝ са били наричани " жълъдите на боговете ". Всъщност всеки може да отгледа орех.

Успехът на развъждането на дърво зависи от това какви плодове са засадени. Орехът не би трябвало да се суши или топлинно да се обработва преди засаждането. След прибирането на реколтата през септември и началото на октомври към момента можете да намерите пресни нови ядки, които могат да покълнат. Те би трябвало да узреят, да не се повреждат. Ако новото дърво ще се гледа в саксия като декоративна просвета, можете да вземете всевъзможен тип ядки за засаждане. Но в случай че ще пораства в градината и ще дава плодове, тогава е по-добре да изберете вид, който е подобаващ за избрани климатични условия. Сортовете, предопределени за топъл климат, няма да пуснат корени в северните ширини. Освен устойчивите на мраз ядки, те може да не устоят на парещ и изсъхнал въздух.

За да пораства дървото сполучливо, посадъчният материал би трябвало да бъде авансово квалифициран за засаждане. Поставете ядките в подобаващ съд, покрийте ги с влажен пясък и поставете в стая с температура от 0 до +5 градуса. Можете да ги поставите в избата или в хладилника.

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР