Оръжейният търговец Емилиян Гебрев е собственик на басейна, издграден в

...
Оръжейният търговец Емилиян Гебрев е собственик на басейна, издграден в
Коментари Харесай

Известен бизнесмен е собственик на басейна в скалите на Синеморец

Оръжейният търговец Емилиян Гебрев е притежател на басейна, издграден в скалите в местността " Поляните " край Синеморец. 

Това настояват от регионалната администрация на Бургас, коятов чера заяви за съществуването на басейн върху скали, които са обществена държавна благосъстоятелност. Според тях това прави обектът противозаконен. От Окръжната прокуратура в Бургас разпоредиха на кмета на Царево да извърши инспекция по случая.

Гебрев прецизира посредством документално мнение, че 11-те декара земя край морето, където той е построил дървена вила, са закупени от фамилията му от частни притежатели през 90-те години на предишния век. На целия план за строителството на вила с басейн е направена оценка за влияние върху околната среда. За монтирането на басейна в скалите са издадени нужните позволения, а мястото е несъмнено от геодезист. Басейнът е пластмасов, огромен близо 12 квадратни метра и е бездънен 1,20 метра. До него има построени дървени стълби. 

Съоръжението е инсталирано преди 20 години, сподели Емилиян Гебрев. Имотът с морската вила не е заграден с ограда и през него се минава свободно, уточни още той. Зоната, в която се намира морската вила с басейна, е урбанизирана територия. 

Днес Община Царево стартира инспекция по случая. Кметът Георги Лапчев съобщи, че съгласно него няма по какъв начин басейнът върху скалите да е на частен терен. 

До 22 януари 2022 година е срокът, в който Община Царево би трябвало да даде данни на Окръжната прокуратура в Бургас за строителството край Синеморец.

Вчера регионалният шеф на Бургас Мария Нейкова съобщи, че частен парцел препречва пътя до скалите, където е вграден басейнът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР