Опустошителна, братоубийствена война с тежки последици за целия свят –

...
Опустошителна, братоубийствена война с тежки последици за целия свят –
Коментари Харесай

Нинова: За нас целта е мир, а не война

„ Опустошителна, братоубийствена война с тежки последствия за целия свят – в региона на енергийната сигурност, стопанската система, инфлацията, бедността и приходите на хората “. Това се споделя в позиция на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по повод една година от съветската инвазия в Украйна, оповестиха от пресцентъра на партията.

Според Нинова държанието на България по отношение на войната през тази година е било спорно поради политическата неустойчивост и неналичието на постоянно държавно управление, което да показва една трайна и поредна позиция.

„ Позицията на Българска социалистическа партия е поредна и ясна: невмешателство на България, опазване на неутралитет, филантропична помощ за бягащите от войната, за майки с деца, само че непредоставяне на оръжия и търсене на дипломатически излаз ”, уточни Нинова.

По нейните думи, наблюдавайки събитията от последните дни, наподобява, че спорът се задълбочава.

„ За нас пътят е преустановяване на военните дейности, договаряния по дипломатически път и определяне на дълготраен мир. България може даже да бъде основател на такава политика, в случай че имаме повече самочувствие и темперамент – за нас задачата е мир, а не война ”, прибавя Корнелия Нинова.

На 24 февруари 2022 година съветският президент Владимир Путин разгласи военно навлизане в Украйна от север, изток и юг. Москва назовава това " специфична военна интервенция ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР