Оправдаха се очакванията за слънчево време и затопляне днес.В София

...
Оправдаха се очакванията за слънчево време и затопляне днес.В София
Коментари Харесай

Предимно облачно време ни очаква в сряда

Оправдаха се упованията за слънчево време и стопляне през днешния ден.

В София след 6° през вчерашния ден, през днешния ден е 11°. Най-топло беше в Русе, с оптималната температура 16°, във Велико Търново и Ловеч - 15°, осведоми.

Започналото от запад нарастване на облачността ще продължи и на следващия ден ще бъде облачно, а до обяд в низините и котловините – и мъгливо.

Минималните температури ще са сред минус 1° и 4°, а оптималните - още веднъж от 11° до 16°, малко по-ниски в регионите с по-трайни мъгли. На обособени места в Западна България ще има валежи от дъжд, в планините – сняг. Ще духа слаб, в източните региони - сдържан югозападен вятър.

И по Черноморието ще бъде по-често облачно. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Още по-ветровито ще бъде в планините, с сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад – югозапад. Ще бъде облачно, само че единствено на обособени места, основно в масивите в Западна България ще превалява, като границата сред дъжд и сняг ще е на надморска височина към 1500 метра. Опасността от лавини отвън обработените ски писти в курортите остава висока.

И към времето в Европа. Много мощен вятър и обилни превалявания се чакат на следващия ден на Британските острови, Нидерландия, Белгия, Дания, Северна Германия и Северозападна Полша. Причината – просторен атлантически циклон, наименуван Дъдли, който със своята външна страна ще засегне и Балканите.

По-значителна облачност и превалявания от дъжд ще има в западната част от полуострова, по-интензивни и съпроводени тук-там от гръмотевици в Южна Гърция и Албания.

У нас в четвъртък в по-голямата част от страната още веднъж ще бъде слънчево. В петък ще бъде прохладно, тук-там с валежи, като границата сред дъжд и сняг ще бъде на към 1500 метра. През почивните дни ще доминира слънчево време, с повече облаци, само че съвсем без превалявания в неделя. Температурите ще останат по-високи от нормалните за това време от годината.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР