Опозицията в РС Македония алармира за възможен нов договор с

...
Опозицията в РС Македония алармира за възможен нов договор с
Коментари Харесай

Македонската опозиция алармира: Заев може да подпише нов договор с България

Опозицията в районен съд Македония сигнализира за вероятен нов контракт с България. „ Информацията, която получаваме е тревожна “, разгласи ръководителят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски в гр. Прилеп.

Той изрази подозрения, че „ напускащият министър председател е подготвен да подпише ново съглашение с България, което ще значи асимилация и пряк удар по идентичността на македонския народ. Зоран Заев на потегляне е подготвен да подпише ново съглашение, макар че ни увери, че е разрешил всички отворени въпроси със съседите ни “.

Според информацията на Мицоски, с новото съглашение щяла да бъде призната „ отчасти или напълно резолюцията “ българската теза.

„ Тъй като той си потегля, се тормозя, че може да направи този ход и че всички ще плащаме следствията. Имайки поради ситуацията му в държавното управление и обединението с ДСИ, или по-точно с Али Ахмети и Артан Груби, се колебая и се тормозя, че тази информация е вярна и това може да се случи. Моето обръщение към новото държавно управление в източната ни съседка и към президента Радев е, че този едностранен контракт на държавно управление без доверие, ние от ВМРО-ДПМНЕ нямаме желание да зачитаме! “, заканва се Мицкоски, който отхвърля да влиза в мнения за историята.

„ Да приказваме за положително обучение, туризъм, инфраструктурна връзка, всичко, което предлага прогрес и бъдеще. Да не се връщаме в предишното, тъй като това са мъчителни тематики на Балканите. Няма да приемем никакво изнудване и ще призовем нашите другари в Брюксел да ни поддържат, тъй като ние сме хора, които желаят да споделят европейски полезности за бъдещето, а не за предишното “, сподели Мицкоски.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР