Опозицията в Гърция настоя за предсрочни избори, като обвини правителството,

...
Опозицията в Гърция настоя за предсрочни избори, като обвини правителството,
Коментари Харесай

Кабинетът в Атина сложи таван на цената на PCR

Опозицията в Гърция настоя за предварителни избори, като упрекна държавното управление, че няма тактика за справяне с Covid-19.

Кабинетът не може да се оправи с пандемията и е отровен за страната, съобщи водачът на опозицията Алексис Ципрас, отправяйки настояването за предварителен избор.

То беше предизвикано от закрепеното от страната понижение на цената на PCR тестванията за Covid-19 в частните лаборатории в Гърция.

До 47 евро се дефинира най-високата позволена цена на PCR в частна лаборатория, реши министерството на развиването в Атина. От тази сума 35 евро е цената на теста и 12 евро са за взимане на тестът. Разпореждането влиза в действие от на следващия ден.

От централата на опозиционната партия СИРИЗА дефинираха понижението на цената като " насмешка за гърците " и още веднъж упрекнаха държавното управление, че не схваща действителната конюнктура в страната.

В изказването на СИРИЗА се показва, че държавното управление е оставило без надзор 2 години частните лаборатории да правят " обир " от елементарните жители, които в този момент са подложени и на „ цунами “ от високи цени на артикули от първа нужда.

За безвъзмездни проби за всички се оповестиха всички опозиционни партии.

От лекарския съюз в Гърция също са „ за “ безвъзмездни проби, а като цел акцентират – с цел да се дефинира размерът на пандемията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР