Опитвали ли сте някога да използвате куркума във вашата диетата

...
Опитвали ли сте някога да използвате куркума във вашата диетата
Коментари Харесай

Безценни ползи от куркумата за красотата и здравето

Опитвали ли сте в миналото да употребявате куркума във вашата диетата или за медицински цели? Има скъп лечебен резултат върху нашия организъм.

Коренът от куркума е мощен антиоксидант, съдържа калций, желязо, йод, фосфор, калций, витамини С и В група, етерично масло, лактон, алкалоид и други

Премахва токсините от тялото, ефикасен при химически отравяния.

Куркумата добре почиства червата от слуз, потиска гнилостната микрофлора и поддържа естествената чревна флора, усъвършенства храносмилането (особено в случай че ядете тежка храна), възстановява активността на стомашно-чревния тракт и панкреаса.

Използва се за лекуване на храносмилателната система (лошо храносмилане, язва на стомаха, язва на дванадесетопръстника). Намалява киселинността на стомашния сок, като по този метод обезпечава противоязвен резултат.

Лекува кръвоносната система (подобрява кръвообращението, предизвиква образуването на червени кръвни кафези и понижава тромбоцитите), контролира метаболизма, подтиква имунната система. Екстрактът от куркума се употребява сполучливо за битка с рака на дебелото черво.

Намалява неприятния холестерол и кръвната захар, пречиства кръвта, възстановява кръвния състав и облекчава резултатите от лъчетерапията. Ненапразно куркумата е потребна за пациенти с диабет, както и за хора с хронични болести.

Намалява отока при артрит, има удобен лечебен резултат при болести на ставите.

Куркумата усъвършенства и положението на пациенти с алкохолна цироза на черния дроб. Жълтото вещество куркумин пречиства жлъчния мехур, а етеричното масло, което се съдържа в него, спомага за увеличение на производството на жлъчка, като потиска растежа на бактериите. Проучванията демонстрират, че куркумата е хепапротектор, защищава черния дроб от действието на токсични субстанции.

 изгоди от куркумата за хубостта и здравето

Особено е належащо да се употребява за хора със болести на стомашно-чревния тракт с понижена жлъчна секреция. Куркумата предизвиква образуването на жлъчка и има холеретичен резултат, като в същото време усилва синтеза на жлъчни киселини с съвсем 100%.

Куркумата е натурален антибиотик. Той е мощно противовъзпалително и антисептично средство. Намалява температурата и отстранява кашлицата. Помага при болести на ставите и гръбначния дирек, защото възвръща междупрешленното смазване и отстранява калциевите отлагания.

Куркумата е страхотна за понижаване на тежестта и апетита за мазни и сладки храни! Затова постоянно можете да намерите дестилат от куркума в препарати за оформяне на тялото.

Ако започнете да добавяте към храната подправки за намаляване: куркума, босилек, кориандър, които задействат производството на стомашни ензими и усъвършенстват храносмилането, тогава ще ядете храна, която няма да се трансформира в мазнини, а в сила.

Противопоказания за куркумата

В интервал на обостряне на болести на стомашно-чревния тракт, бъбреците, при бременност, деца под 2 години, самостоятелна нетърпимост. Ако в никакъв случай преди не сте употребявали куркума, започнете с дребни дози, като четвърт чаена лъжичка, с цел да избегнете алергични реакции. Основното е да знаете мярката!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР