Опитните пътешественици знаят как да разпознаят болестите, нещастните случаи и

...
Опитните пътешественици знаят как да разпознаят болестите, нещастните случаи и
Коментари Харесай

Странни закони

Опитните пътешественици знаят по какъв начин да разпознаят заболяванията, нещастните случаи и трудностите, които могат да скапват плануваната отмора. Но законите в някои страни могат да заловен неподготвени и най-заклетите туристи.

В Канада фразата „ законно платежно средство ” има не толкоз просто значение. В послание има доста монети, само че съществува ограничаване по отношение на това, какъв брой монети могат да бъдат употребявани по едно и също време. Максималното количество възможни монети за транзакция са 25, тъй че бъдете деликатни с дребните.

Ако сте се запътили към Япония, внимавайте какво носите със себе си. Лекарствата, които могат да се купят във всяка аптека без рецепта, могат да се окажат противозаконни в тази страна. Това могат да бъдат и най-обикновенни медикаменти за простуда, които съдържат псевдоефедрин. Ако ви заловен с сходни хапчета, може да ви арестуват.

В Сингапур законите са много строги. За приложимост на опиат се постанова смъртно наказване. А за най-обикновенни неща като пушене, дъвчене на дъвка, плюeне, мятане на отпадък и нарушение на разпоредбите за секване се постановат огромни санкции. Ако след посещаване на тоалетната след вас не свети от непорочност, същи ви грози солена санкция.

В Швеция жриците на любовта имат публично право да практикуват античната специалност, само че всеки, който желае да се възползва от услугите им, може да бъде измамен под отговорност. Наказанието стартира от санкция и стига до шест месеца затвор.

 Странни закони

Ако планирате екскурзия до Германия дружно с домашния си любим, е добре първо да ревизирате какви са техните закони по отношение на животните. Някои породи кучета, които се считат да рискови, не се позволяват в страната за повече от четири седмици. Такива са породите мастиф, родезийски риджбек, стафорширдски териер и други.

Ако сте решили да прекарате Хелоуин в Дания, би трябвало да знаете, че носенето на маска на публично място може да докара до арест.

Ако отивате на Филипините, е добре да знаете, че можете да карате кола единствено в дните, които се дефинират от последните числа на номера на транспортното средство. Ако пък решите да употребявате колело, внимавайте, тъй като могат да ви глобят, в случай че го карате със сандали или боси.

 Пълни хора

Ако желаете сантиментално премеждие в прелестния Дубай, внимавайте по какъв начин се държите на публични места. Макар актуалният Дубай да е съвременен в доста връзки, това въпреки всичко е мюсюлманска страна. Целувките са неразрешени и наказването може да е от няколко месеца до една година затвор.

В Швейцария пасажерите, които имат дееспособност да карат кола, а се возят с пил водач, могат да бъдат задържани и арестувани.

В Италия на по-пълните хора е неразрешено да носят облекла от полиестер, а мъж, който облече пола, ще бъде задържан. В Милано градските разпореждания изискват да се усмихвате от самото начало, като се изключи визити в лечебни заведения или гробища.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР