Опитът беше аматьорски, иначе нямаше да си говорим с вас.

...
Опитът беше аматьорски, иначе нямаше да си говорим с вас.
Коментари Харесай

Бриго Аспарухов разкри какво го е спасило при опита да бъде отровен и обясни дали „Скрипал“ ще доведе до Трета световна война

Опитът беше аматьорски, другояче нямаше да си приказваме с вас. Спаси ме това, че пих от кафето единствено 2-3 глътки. Просто не желаех да пия кафе. Бях изтощен. След това се почувствах зле и месеци наред бях доста зле. Пия медикаменти и до в този момент. Това сподели някогашният началник на разузнаването военачалник Бриго Аспарухо в ефира на Нова телевизия, където бе поканен да разяснява случая с отровения във Англия съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал.

„ Той е шпионин от съветското разузнаване станал разузнавач на Англия. Това е огромен триумф на британското разузнаване. Но връзките сред Русия и Англия са наситени с такива събития. Винаги има нещо са си връщат и си го вършат, сподели Аспарухов.

Що се отнася до неговото отравяне през 1992 година в Президентството, той сподели, че опитът за нападение е бил ориентиран точно към него. „ Нямам никакви подозрения. Не се получи. Ако някой в действителност е желал да го направи, можеше да го направи. А и за какво там (в президентството). Няма да бъда непретенциозен, само че съм наясно кой се опита да ме токсини, само че кому ли е забавно в този момент да го чува “, сподели Аспарухов, който посочи, че „ става дума за вътрешни сили “.

Връщайки се на отравянето на Скрипал, генералът сподели, че „ за жалост, има и такива способи “. „ Не са оригиналност. Исторически, върнете се към Тургут Йозал, 93 година, внезапно гръмнаха медиите, че е токсичен в българското посолство. Това беше подправена вест. Според брачната половинка му, на галерия на наш ваятел, той е изпил една лимонада. След това се е върнал вкъщи и е получил инсулт. За Юшченко отново упрекнаха Русия. За първи път тогава британски медии го оповестиха. В съответния случай с сътрудника на съветския шпионин във Англия. Помислете си разумно. Той е съден и е лежал в Москва. Разменян е за други шпиони,. Какъв е ползата на Русия да си остави визитната картичка на това гнусно действие. Новичок е създаден от Русия, само че доста бързо в един хор всички започнаха да упрекват Русия. Не знаем истината. Джереми Корбин, водачът на лейбъристите, споделя, че стартира студена война без доказателства “, сподели Аспарухов.

„ Силно усещане ми направи изказването на представители на Съединени американски щати в Организация на обединените нации. Не знаем доста по случая, само че поддържаме тезата на Англия, че това е дело на Русия “.

По думите му, Скрипал е жертва на ползите на Англия и други страни. „ Елементарно е, в Русия през днешния ден има избори. Днес Путин ще бъде определен. Кому беше нужно това. Не виждам логичност в това. Единственото нещо, което знаем е, че индивидът токсичен “, изясни генералът.

Той също напомни, че откривателят на Новичок, узбекистанки академик, в този момент живее в Америка. Когато той е дал изявление във връзка със случая, той е споделил, че американците дълго време са желали да им съобщи формулата, само че той е отказвал. По думите на основателя на газа, той в никакъв случай не е допускал, че сътрудникът може да бъде употребен с такава цел. Узбекистанките академик също е подчертал, че газът е бил създаден за защита на Съветския съюз, при положение на нахлуване.

Аспарухов също напомни, че в медиите пишат, че след разпада на Съветския съюз американците са отишли в Узбекистан и са взели известно количество от този газ.

Според Аспарухов, поради случая със Скрипал интернационалното състояние не може да се взриви. По думите му, „ още известно време ще има замяна на плесници “.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР