Оперният театър "Лисеу" в Барселона отвори отново врати за пръв

...
Оперният театър "Лисеу" в Барселона отвори отново врати за пръв
Коментари Харесай

Операта в Барселона с концерт пред 2300 растения - slava.bg

Оперният спектакъл "Лисеу " в Барселона отвори още веднъж порти за пръв път от три месеца за концерт, който бе изнесен пред тихата аудитория от близо 2300 домашни растения, заяви Ройтерс.

Организаторите на концерта разясниха, че концепцията им била да подчертаят глупостта на обстановката по време на ковид, който лиши хората от статута им на аудитория,.

"Природата настъпи, с цел да заеме пространството, което бяхме лишили от нея ", сподели изпълнителният продуцент Еухенио Ампудио на сцената по време на следобедната подготовка, по време на която 2292 саксии с цветя към този момент бяха заели местата си в залата за вечерния концерт.

"Можем ли да покажем съпричастността си? Нека стартираме с изкуство и музика, като поканим природата в този популярен спектакъл ", сподели Ампудио в еклектична, неокласическа постройка на един от най-големите театри в Европа.

След концерта, който ще се излъчва онлайн в Ютюб, растенията ще бъдат дарени на лекари и здравни чиновници от първа линия. В програмата е осъществяване на елегията за струнен квартет "Хризантеми " на Джакомо Пучини, определена поради наподобяващата реквием горест.

Театър "Лисеу " се надява, че спектакълът ще подчертае полезността на изкуството, музиката и природата и ще послужи като тенденция за връщане към естествения живот след пандемията.

Испания бе измежду най-силно засегнатите страни от пандемията от новия ковид с 246 272 случая на заболели от Ковид-19 и 28 323-ма умряли от заболяването.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР