Експертно и открито управление от първия ден обещаваше Васил Терзиев,

...
Експертно и открито управление от първия ден обещаваше Васил Терзиев,
Коментари Харесай

Партийци от ППДБСС са 8 от 9 членове на комисията за нагласения конкурс за шеф на соф. туризма

Експертно и намерено ръководство от първия ден обещаваше Васил Терзиев, с цел да завоюва с 1,5% изборите за кмет на София, само че де факто прави тъкмо противоположното, към този момент пристигнал на власт, работейки в традициите на своите дядовци - генерални от комунистическото партийно Държавна сигурност.

Конкретен образец с комисията за, която избра след събаряне на критериите за поста партиец от ППДБСС - индивидът, показал туристическата идея на обединението, а преди този момент - консултант на отрасловия заместник-кмет от ГЕРБ, освободен след неуспеха на подготвяната от екип с негово присъединяване тактика за развиване на бранша в града, от която отсъстваха 22-те основни типове туризъм.

Даже тези от герба на столицата.
Ето какво разбираме от жалбата против състезанието, импортирана в съда и бавена умишлено половин месец повече от законовия период от кмета Терзиев:

Оказва се, че в укриваната от администрацията на кмета комисия по избора 8 от 9 членове са... партийци от ППДБСС. Двама от тях са неуспели кандидат-депутати на ППДБ от парламентарните избори през 2023 година като заместник-кмета Никола Барбутов, който дава отговор за туризма, а опита му е във компанията на мама и тате за железни структури - човек, непросветен даже да поздравява, а другият е Л. Попйорданов, който даже е бил специалист в кабинета на Кирил Петков като министър председател. Негова сътрудник - заместник-министър в служебния кабинет, където той беше стопански министър, Асен Василев - финансов, а акад. Денков - образован, е Д.Стоева - трети член на комисията. Козметичка - член на СОС от групата на ППДБСС на име Пл.Терзирадева, друга съветничка от ППДБСС - Цв. Симеонова - Заркин, допълват неприятното усещане. единствено подсещаме, че същите тези хора се жалваха, че някой им бил иззел комисиите в градския парламент, че били непропорционално разпределени, че били ощетени. Дали? Сред членовете на комисията са още трима подчинени на неекспертния зам.кмет Терзиев - служители от подресорната му дирекция по европейски политики.

Точно поради този абсурден състав, където единствено Ричард Алибегов е откъслечен с ППДБСС, кметът отхвърля даже на претендентите и до през днешния ден да даде имената на тези, които са ги оценявали.

Тъй като смехотворната тематика на състезанието е идея за правилника за организация на Оперативна програма Туризъм, добре би било най-малко да бяха подбрани хора, които са специалисти в региона или на промишлеността на гостоприемството, или на правото. Такава специализация обаче имат единствено 4, т.е. по-малко от половината от членовете на комисията.

Няма достъп и до показаните концепции, като подозренията са, че спечелилият претендент не е писал напълно по тематиката, като те биха могли да бъдат разсеяни само, в случай че концепцията му бъде забелязана. Досега за неговия опит се знае, че е бил маркетинг шеф на банкрутирал туроператор, а след това като консултант в администрацията на ГЕРБ кметът Фандъкова, която през цялото време е срещу назначението му, отхвърля да одобри " Стратегията ", прокарваща частни бизнес ползи за сметка на развиването на туризма в София. Почувствал се непризнат, той напуща и минава от лагера на тогава ръководещите при тогавашната съпротива от ППДБСС. В предизборната им платформа още веднъж липсват основни видове туризъм.

Впоследствие той се показва пред известни интернационалните компании като ръководещ софийския туризъм заради интерес към вложения в атракции, а на 9 януари персонално се обажда на тогавашния началник на сдружението по кое време да мине да одобри работата, макар че не е бил назначаван на поста.

Кметът насрочи нов конкурс, като снижи условията за експертност и стаж, позволи хора с обучение отвън обвързваните с туризма да заема поста.

Понеже 19 минути предизвести още през януари партийния любимец за длъжността, даже след провеждането на нагласения конкурс в Оперативна програма Туризъм, имената на претендентите НЕ излязоха на уеб страницата на общината, където участваха единствено номера. При всички искания за неприкритост, при признатите законови ремонти точно по самодейност на ППДБ за разгласяване на всички условия по работата на кметовете и общинските съветници. От позор ли?

Напомняме, че повече от месец, откакто общински консултант от ППДБСС бе заловен да кара пил и да блъска, да бяга и да се държи безогледно с служители на реда при трети рецидив, и досега той продължава да бъде член на градския парламент, макар декларациите на кмета Терзиев и на водача на групата на ППДБСС Бонев, който го разгласи за " позор ".

Само подсещаме, че ръководещата група усили ТРОЙНО заплатите на съветниците и кмета още на първите си съвещания. В момента за два пъти по 4-6 часа работа на месец един консултант взема към 6500 лева без представителните пари, които закръглят сумата над 7500 лева

Това ли назовават евроатлантизъм?

Радостина Тонева

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР