Оперативното ръководство на Ботев (Пловдив опитва да върне бизнесмена Георги

...
Оперативното ръководство на Ботев (Пловдив опитва да върне бизнесмена Георги
Коментари Харесай

Искрица надежда за феновете на Ботев ?

Оперативното управление на Ботев (Пловдив пробва да върне предприемача Георги Самуилов, твърди " Тема Спорт ".

Положението в клуба стана извънредно тежко, откакто той се отдръпна през тази година. В момента Самуилов се е заел само с издръжката на детско-юношеската школа. Без него жълто-черните изпаднаха в безтегловност и може и да не оцелеят до Нова година. Но има вяра той отново да оказва помощ.

Захваща ли се Георги Самуилов отново с Ботев? Това е най-дискутираната тематика в Коматево от вторник вечер, когато той разгласи, че подарява 20 хиляди лв. персонални пари на акцията за спасяването на клуба.

Самуилов се отдръпна като президент и мажоритарен притежател на 23 юли, като даде притежаваните от него 61 % дялове на фенското Сдружение ПфК Ботев Пловдив. Наскоро от организацията оповестиха, че задълженията на канарчетата надвишават 30 милиона лв.. Най-спешни за покриване са към 800 хиляди лв., 200 бона от които обезщетение на някогашния треньор Желко Петрович, който завоюва дело против клуба, тъй като е бил уволнен непозволено.

Вчера управлението на Ботев пусна публично доклада си от събраните дарения в името на спасението на клуба. От него излиза наяве, че в банковата сметка на тима са постъпили тъкмо 74 796 лв., до момента в който посредством платформата HelpKarma има събрани 41 082 лв.. Това прави общо 115 878 лв.. Явно е, че до края на месеца нужната сума мъчно ще бъде набавена, в случай че не се откри великодушен предприемач, който да се бръкне дълбоко в джоба си.

Играчите на Ботев на няколко пъти приканиха да бъде направено по този начин, че Самуилов още веднъж да се захване с клуба.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР