Opel Insignia GSi с ново топ задвижване и система за двойно

...
Opel Insignia GSi с ново топ задвижване и система
за двойно
Коментари Харесай

Бързият флагман – дебют на Opel Insignia GSi на автомобилното изложение в Брюксел

Opel Insignia GSi с ново топ задвижване и система за двойно предаване Twinster
Новите Insignia Grand Sport и Sports Tourer ще могат да се поръчват от януари
Двигатели от ново потомство с до 18 процента по-нисък разход на гориво
Система за изключване на част от цилиндрите, окачване FlexRide и изцяло активни аеродинамични щори на въздушните отвори в предната част
Нова система IntelliLux LED® Pixel Light на предните светлини и последно потомство системи за асистенция на лидера

Рюселсхайм. Новият Opel Insignia отбелязва световната си премиера на автомобилното изложение в Брюксел (9-19 януари) и ще може да бъде поръчан от клиентите на марката в Германия от края на месец януари. Освен при седана Grand Sport и комби версията Sports Tourer, на автомобилното ревю в Брюксел обновеният дизайн на флагмана ще може да се види за първи път и при спортния GSi – усещане незабавно правят емблематичните отвесни отвори в стил саблезъб тигър и динамичното оформление на предната престилка. Версията GSi навлиза в новата година с нов 2.0-литров бензинов турбодвигател с максимална мощност 169 кВт (230 к.с.), с нова деветстепенна автоматизирана трансмисия, както и с електрохидравличен сервоусилвател на спирачната система, мехатронно окачване FlexRide и система за двойно предаване Twinster с функционалност torque vectoring (разход на гориво при версията седан съгласно условията на NEDC1 - градско 8,9 л/100 км, извънградско 5,8 л/100 км, средно 6,9 л/100 км, междинни излъчвания на CO2 - 161 г/км, разход на гориво според изискванията на WLTP2 - комбинирано 8,5-8,3 л/100 км, излъчвания на CO2 - 198-193 г/км).

До 18 % по-нисък разход на гориво - новата Opel Insignia денонстрира върхова форма

Флагманът на немската марка с богата история и сполучливи обичаи дебютира във версии GSi, Grand Sport и Sports Tourer и гама от новоразработени, извънредно ефективни бензинови и дизелови мотори. Допълнителен принос за снижаването на разхода на гориво имат и новите трансмисии с ниско вътрешно търкане, които по едно и също време с това увеличават осезаемо комфорта на шофиране. Клиентите на Insignia имат опция да създадат своя избор сред шестстепенната ръчна предавателна кутия, особено икономичната безстепенна трансмисия, или да се насочат към една от двете автоматични транмисии с осем или девет степени. Аеродинамиката на новата Insignia е допълнително усъвършенствана с прибавяне на изцяло дейни аеродинамични щори на въздушните отвори в предната част. В сравнение с предшественика на модела, разходът на гориво (според изискванията на NEDC) е понижен с до 18 %, а количеството на излъчванията на CO2 са снижени до към 100 г /км. Всичко това поставя новата Insignia в позицията на един от най-икономичните коли в този пазарен сегмент.

Дизайнерите на Opel са положили специални усилия за по-нататъшно усъвършенстване на висококачествения интериор на Insignia. Сертифицираните от AGR ергономични седалки с голям брой функционалности за повишаване на комфорта към този момент се предлагат в разнообразни типове тапицерии от текстил, кожа и Alcantara. Идеалният избор за тези, които ценят комфорта и класическия стил са моделите в осъществяване Elegance и Ultimate, докато динамичните запалянковци ще намерят своите любимци в лицето на новите Insignia GS Line и GSi.

В допълнение към богатата гама съвременни системи за сигурност и асистенция на лидера, Insignia предлага и новата адаптивна система на светлините IntelliLux LED® Pixel Light, която към този момент употребява общо 168 LED детайла – по 84 на всяка от предните светлини! Те освен дават опция за оформяне на доста тесни и елегантни форми на предните светлини, само че и осигуряват на лидера на Insignia най-добрата възможна видимост и още по-бързи и по-прецизни реакции без да заслепяват никого от водачите на превозните средства начело или в насрещното движение.

„ Ние сме извънредно горди с нашия нов флагман. Insignia наподобява фантастично, включва водещи в класа технологии като IntelliLux LED® Pixel Light, гама от извънредно икономични бензинови и дизелови двигатели, адаптивно система на окачването FlexRide и извънредно удобни седалки с голям брой удобни функционалности. Ролята на топмодел в гамата още веднъж се поема от версията GSi, способна да вдъхнови амбициозните водачи като истински породист състезателен автомобил “, отбеляза основният изпълнителен директор на Opel Михаел Лошелер.

Отлично сцепление и динамичност за максимално наслаждение от шофирането

Новият Opel Insignia GSi е за ценителите на наистина специфичното. Системата за двойно предаване със спортни настройки и функция torque vectoring е в действителност уникално предложение в този пазарен сегмент. В режим AWD, ролята на стандартния заден диференциал се играе от система от два съединителя, които обезпечават перфектно предаване и систематизиране на въртящия момент към всяко от колелата, на всяка настилка и във всяка обстановка на пътя. Благодарение на тази технология новият Opel Insignia GSi е по-динамичен и постоянен при преодоляване на прави със завои и се отличава с чудесно сцепление. За постигане на още по-активно изживване зад кормилото, новата деветстепенна автоматична трансмисия може да се управлява и ръчно посредством планките на волана.

Заключителните настройки на Opel Insignia GSi са извършени обичайно на предизвикателното трасе на легандарната Северна права на пистата Нюрбургринг. Вследствие на това спортната ходова част е в положение да обезпечи изключително високо сцепление, а мощната спирачна система с четирибутални апарати Brembo (с червено лаково покритие) и директни настройки на кормилното ръководство са с допълнително подобрени характеристики.

Благодарение на новия електрохидравличен спирачен сервоусилвател, Insignia още през днешния ден разполага с съвременна софтуерна платформа за внедряването на системи за автономно движение в близко бъдеще. Използваната в новия модел система „ eBoost “ е интегрална част от „ by wire ” концепцията с използване на електронен транспорт на командите от управляващия блок на системата към изпълнителните звена, която премахва необходимостта от обособени ABS/ESP модули, тръбопроводи, вакуумни помпи и други подобни. Тъй като вакуумът се генерира от отделен електродвигател вместо от задвижващия елемент на автомобила, разходът на гориво се намалява допълнително, налягането в спирачната система се повишава по-бързо и спирачното действие се усъвършенства както като субективно чувство от страна на лидера, така и като обективно измерими показатели. Освен това, „ eBoost “ намалява шума при задействане на антиблокиращата система ABS спрямо този при конвенционалните спирачни системи.

Част от серийното съоръжение на Insignia GSi е и мехатроннната система на окачването FlexRide, която е в положение да адаптира характеристиките на работа на амортисьорите и кормилната уредба към стила на шофиране и пътните условия в рамките на части от секундата. Освен това, посредством системата FlexRide могат да се променят реакциите на педала на газта, както и точките на превключване на отделните предавки на деветстепенната автоматична трансмисия. Водачът може да избира сред режимите “Standard ”, “Tour ”, “Sport ” и единствено при версията GSi - “Competition ”.

Нови мотори и трансмисии – икономични, само че и динамични

С гамата на новата Insignia Opel прави избора пред клиента по-лесен и в същото време подобрява своите оферти към него. Докато предходният модел оферираше бензинови и дизелови мотори от три различни семейства, всичките три- и четирицилиндрови мотори в актуалния модел са напълно част едно изцяло ново поколение задвижващи елементи. В основата на гамата са 1.4-литровият бензинов мотор с оптималната мощност 107 кВт (145 к.с.) и 1.5-литровият дизелов мотор с мощ 90 кВт (122 к.с.) - вижте данните в таблицата за детайлности относно показателите на разхода на гориво.

Теглото на трицилиндровите елементи, които се употребяват и в новата Astra, са с до 50 кг по-ниско от това на предшествениците им в предходния модел. Над тях в гамата на Insignia се нареждат 2,0-литровият четирицилиндров дизел (предстои да бъде показан по-късно през тази година) и 2,0-литровият бензинов двигател с оптималната мощ 147 кВт (200 к.с.) и надлежно 169 кВт (230 к.с.) при версията GSi. 2.0-литровите бензинови агрегати са и първите мотори на Opel със система за изключване на част от цилиндрите. В случаите, в които водачът не се нуждае от огромна мощ, системата за изменчиво газоразпределение изключва два от цилиндрите и по този начин спомага за доста намаляване на разхода на гориво.

Активните аеродинамични щори на въздушните отвори в цялата предна част на новата Insignia спомагат за допълнително намаляване на разхода на гориво, намалявайки въздушното противодействие на чрез затваряне както на горната, по този начин и на долната част на предната решетка. Събразявайки разнообразни фактори от термично, електрическо и аеродинамично естество, интелигентното ръководство на щорите сортира оптималните режими за отваряне и затваряне на горната и долната част на решетката, тъй че да гарантира оптималната енергийна ефективност в необятен набор от реални експлоатационни условия. Активната система от щори обезпечава и редица термични преимущества посредством закъснение на охлаждането след изключване на двигателя или посредством ускорение на достигането до оптимална работна температура на мотора след студен старт. Особено при употреба при ниски температури и зимни условия, по този метод се обезпечава значителни предимства във връзка с разхода на гориво и комфорта на отопление в купето на новия модел.

IntelliLux LED® Pixel Light – точност със 168 LED елемента

Новият Opel Insignia е оборудван изключително и единствено със светлинни системи с LED елементи – от изключително енергийноефективните общоприети LED светлини до новата адаптивна система IntelliLux LED® Pixel Light, който разполага с водещия в класа сбор от 168 LED детайла, вместо употребяваните от предходната система 32. При нея светлинният лъч в режим на дълги светлини може да се регулира и разпределя гладко в рамките на хилядни от секундата благодарение на два управляващи блока, единият от които е свързан с фронталната видеокамера, а другият с фаровете. Големият брой непрекъснато дейни LED детайли дава възможност за бърза и плавна адаптация на светлинния лъч към конкретните условия. Площта на осветената зона пред автомобила е по-голяма от преди, а зоната около движещите се начело превозни средства е „ изрязана “ с по-голяма точност. В резултатът от тези подобрения се подсигурява оптимална видимост във всяка обстановка и никакъв риск от заслепяване на останалите участници в движението.

Наред с това, експертите на Opel са подобрили осезаемо работата на най-новата система на светлините IntelliLux LED® в режим автомагистрала. При леви завои светлинният лъч доближава по-надалеч в зоната отляво, тъй че лидерът да вижда по-добре пътните знаци, а при завиване надясно в режим автомагистрала, системата насочва спомагателен светлинен поток вдясно, с цел да се избегне заслепяването на насрещно движещите се участници в движението. IntelliLux LED® предлага и редица други светлинни функционалности – от светлини за завои и за неприятни метеорологични условия, до специфични режими за градски и извънгадски условия и автомагистрала, както и усъвършенствана светлинна функционалност за маневри при паркиране.

Съвременни системи за съгласуваност и асистенция на лидера

В типичния за един същински флагман жанр, Opel Insignia предлага цялостен набор от инфоразвлекателни системи и системи за асистенция на лидера. Нова цифрова видеокамера за назад виждане подобрява висимостта обратно. Безопасността при осъществяване на маневри на заден ход при паркиране може да бъде значително усъвършенствана посредством допълнително предлаганата система за предупреждение за съществуване на напречнo движещи се автомобили откъм гърба RCTA (Rear Cross Traffic Alert). Сред останалите системи за асистенция на водача включва предизвестие за опасност от конфликт начело FCA (Forward Collision Alert) с функционалност за спешно прекъсване и защита на пешеходците, система за поддържане на лентата на придвижване LKA (Lane Keep Assist), система за предизвестие за опасност в страничните мъртви ъгли SBZA (Side Blind Zone Alert), адаптивен круз надзор АСС (Аdaptive Сruise Сontrol) с спешно прекъсване, функция за различаване на пътни знаци TSA (Traffic Sign Assist), усъвършенствана система за подпомагане на паркирането APA (Advanced Park Assist) и head-up displej. Адаптивният круз контрол поддържа независимо безопасна дистанция до автомобила начело с автоматично прекъсване и ускоряване. В съчетание с автоматизираната трансмисия на новия флагман. Използващата радарни сензори система може да приведе Insignia до състояние на покой и да потегля самостоятелно, следвайки движението автомобила начело в градски условия или в тапи.

Гамата от съвременни инфоразвлекателни системи, съвместими с Apple CarPlay и Android Auto е изключително богата - от Multimedia Radio и Multimedia Navi до върховата Multimedia Navi Pro. Топмоделът предлага голям брой свързани услуги за навигация като ръководство на маршрута и пътуването ( “Trip & Drive Management “) и навигация в действително време ( “Live navigation ”) която дава настояща онлайн информация за пътнотранспортната обстановка по маршрута и разрешава бързо иефективно отбягване на закъсненията. Съвместимите модели смарт телефони могат да се зареждат безжично в специалното индуктивно гнездо на арматурното табло, а при конфигурирана услуга e-Call, автомобилът изпраща автоматично повикване за незабавна помощ при задействане на притягащите устройства на защитните колани или на въздушните възглавници. Освен това, незабавна помощ може да бъде извикана когато и да е и от водача единствено с натискане на червения бутон.

*Източник: www.opel.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР