Опасните наводнения, които заляха България са на път да направят

...
Опасните наводнения, които заляха България са на път да направят
Коментари Харесай

Наводнението, потопило България, застрашава едни от най-големите ни светини

Опасните наводнения, които заляха България са на път да създадат още по-големи пакости. Оказа се, че едни от най-емблематичните места, трансформирали историята на страната ни може да се окажат под вода.

Преди по-малко от час стана ясно, че църквата-музей „ Св. 40 мъченици” няма да приема гости през днешния ден. Причината е, че дворът на храма е наводнен от придошлите води на река Ятнра. Това оповестиха от Регионалния исторически музей (РИМ) в града, представени от Фокус.

Снимка: РИМ-Велико Търново
Речните води в кв. „ Асенов” са се повишили внезапно след проливния дъжд и приливни талази от балканските притоци на река Янтра.

Междувременно поройният дъжд, който валя и над Дряново през миналата нощ, засегна инфраструктурата край Дряновския манастир. Дървеният мост - обичано място на туристите, е порутен, отбелязва dir.bg.

След намаляване на равнището на река Дряновска ще стартира разчистването от насъбраните дървета и коренища в този сектор, както и възобновяване на моста.

Снимка: Желязко Великов, Facebook
В Община Трявна разчистването продължава, откакто по-миналата нощ още веднъж се изля проливен дъжд. Активизирали са се две свлачища, тук-там по пътищата в селата е изронен асфалтът.

Екипи работят по премахване на вредите по павирана улица, която води към болничното заведение в Трявна.

Ситуацията в Еленско след вчерашните дъждове също се възстановява, сподели кметът инж. Дилян Млъзев. Той уточни, че там също няма данни за бедстващи хора. Продължава отводняването на къщи в село Константин, където преваляванията са били най-интензивни.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР