Опасни нива на качеството на въздуха в Канада и части

...
Опасни нива на качеството на въздуха в Канада и части
Коментари Харесай

Димът от горските пожари в Канада достигна до Ню Йорк и замърси опасно въздуха

Опасни равнища на качеството на въздуха в Канада и елементи от Съединени американски щати. Причината са горските пожари в Канада, които към този момент няколко дни не могат да бъдат изцяло потушени. Отменени са стотици полети и събития, а хората бяха свикан да употребяват маски. Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс акцентира, че обстановката е непредвидима. Засегнати са и елементи от Пенсилвания и Ню Джърси.
Всички видяхме, помирисахме и фотосите в действителност приказват ясно сами себе си. Емпайър Стейт Билдинг е обгърнат в пушек. В 5 часа вечерта показателят за качеството на въздуха беше 484 – рисково равнище, което заплашва здравето на нюйоркчани. Това са най-високите равнища от 60-те години на предишния век. Очакваме качеството на въздуха да се утежни още, а от на следващия ден за стартира възстановяване. Но като цяло е мъчно да предвидим посоката на придвижване на дима.
Ерик Адамс, кмет на Ню Йорк

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо се обърна за помощ към други страни предвид на мащаба на стихията. Австралия, Нова Зеландия и Южна Африка все още са изпратили запас. Броят на огнищата е над 400, над 20 хиляди са евакуирани.
Стотици военни са разпределени по места, също по този начин Военновъздушни сили оказват помощ като доставят храна и консумативи на засегнатите хора в северната част на Квебек. Логистично оказват помощ и с доставките на вода за хеликоптерите.
Джъстин Трюдо, министър председател на Канада

Трюдо прикани дребните деца да не напущат домовете си.

„ Нивата на качеството на въздуха са ниски, както към този момент обявиха от Енвайърмент Канада. Причината са горските пожари, а са наранени хора от цялата страна. Има и такива в риск, на които се оказва помощ. Всички действия навън са анулирани, децата да не напущат домовете си “, сподели канадският министър-председател.

Според канадските управляващи този сезон се обрисува да бъде най-лошият откъм горски пожари в историята на страната.

От Националната метеорологична работа предстоящите дъждове през уикенда ще оказват помощ за изчистване на въздуха, само че това няма да бъде задоволително, в случай че огънят не бъде овладян.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР