Опасни горещини се очакват в цяла България през утрешния ден.

...
Опасни горещини се очакват в цяла България през утрешния ден.
Коментари Харесай

Опасно горещо време за цялата страна във вторник

Опасни горещини се чакат в цяла България през утрешния ден. Максималните температури тук-там ще са към 39 градуса, за София - към 34.
По Черноморието ще бъде уместно за туризъм. Ще бъде слънчево и топло. Ще духа до сдържан южен вятър. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Температурата на морската вода ще бъде 26-27 градуса. Максималните температури ще бъдат 29-30 градуса.
Над планините ще бъде слънчево. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - краткотрайно мощен вятър от изток-североизток. Температурите ще се покачат още и оптималната на височина 1200 м ще бъде към 28 градуса, на 2000 м - към 22 градуса.
В сряда ще се задържи горещо, с оптимални температури 34-39 градуса. Ще бъде слънчево, само че по-късно след обяд ще се развие купеста облачност, по-значителна над северните и планинските региони.
На обособени места ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици. Възможни са местни интензивни феномени и градушки.
Вятърът за малко ще се ориентира от северозапад, до вечерта ще се обърне от север-североизток и с него в четвъртък температурите ще се намалят, като оптималните ще бъдат най-вече сред 29 и 34 градуса. Въздушната маса над страната ще е неустойчива.
Над доста региони ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Очакват се местни интензивни извалявания и градушки, с по-голяма възможност в Северна България и планинските региони.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР