ООН обяви, че над 470 милиона души по света нямат

...
ООН обяви, че над 470 милиона души по света нямат
Коментари Харесай

Почти половин милиард души са безработни по света

ООН разгласи, че над 470 милиона души по света нямат работа или не получават задоволително благоприятни условия да си намерят такава, написа Агенция Франс Прес.
От Международната организация на труда (МОТ) пресмятат, че формалната статистика за 5,4 % безработни по света е подвеждаща.
Към тях би трябвало да се прибавят 285 милиона души, които нямат опция да работят толкоз, колкото желаят, отказали са се да търсят работа или по друга причина нямат достъп до пазара на труда.
Когато се обединят двете групи, действителната картина е, че към 13 % от трудоспособните по света са безработни или нямат шансове да се осъществят на пазара на труда, твърди организацията на Организация на обединените нации.
" Недостигът на положителни работни места е част от появяващите се по света протестни придвижвания и недоволството в световен мащаб. ", споделя шефът на МОТ Гай Райдър.
Според показателя на общественото неодобрение, който изготвя МОТ, в 7 от 11-те района на света, недоволството се е нараснало през десетилетието сред 2009 и 2019 година
Данните на организацията сочат, че в допълнение към безработните и затруднените да доближат до пазара на труда, повече от 630 милиона души по света са по този начин наречените " работещи небогати ".
Те съставляват към 20 % от цялата работна мощ на планетата и макар че са на работа, изкарват по-малко от 3,20 щатски $ дневно като действителна покупателна дарба.
" Положението е по-лошо, в сравнение с си мислехме. ", сподели Райдър пред кореспонденти в Женева.
Към тези проблеми се прибавят данните, че 267 милиона младежи по света във възрастовата група от 15 до 24 години, нито работят, нито учат, нито минават професионално образование.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР